2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Belföld

Mintegy kétezer katasztrófavédő áll készenlétben

A tűzoltók a hosszú hétvégén is állandó ügyeleti rendben dolgoznak. Országszerte mintegy 2000 ember áll készenlétben. De munkában vannak a patikusok és a boltosok egy része is. Aki nem közszolgáltatásokat biztosít, azt mondta: pénzügyi okokból éri meg kinyitni.

  • Mintegy kétezer katasztrófavédő áll készenlétben

A katasztrófavédők a hosszú hétvégén is állandó ügyeleti rendben dolgoznak. Országszerte mintegy 2000 ember áll készenlétben. Ilyenkor naponta átlagosan 100-150 riasztást kapnak.

„A közlekedési balesetek mellett az évnek ebben a szakaszban az avar égetéssel és kerti zöldhulladék égetéssel kapcsolatos tűzesetekhez riasztják leggyakrabban a tűzoltókat. Ezek mellett lakástüzek és a fűtési szezon miatt szén-monoxiddal kapcsolatos esetekhez is riasztják a tűzoltókat” – mondta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott sajtóreferensét.

A patikusok is sok helyen dolgoznak ilyenkor. A patikák közül több ügyeletet tart még az ünnepnapokon is.

„Az ünnepi nyitva tartást megnézhetik, vagyis a szombati-vasárnapi nyitva tartást megnézhetik az interneten. Mi állandó ügyletesek vagyunk tehát azt tudják, hogy mi mindig nyitva vagyunk. És az ajtón is ki van függesztve a nyitva tartási idő. Ilyenkor egy gyógyszerész két asszisztenssel megy, amikor nyitva vagyunk, amikor zárt ajtó mellett megy az ügyelet, akkor egy gyógyszerész van” – mondta Szelőczei Lászlóné, patikus.

A kereskedelemben is van aki nyitva tart és a vendéglátásban is szinte mindenhol nyitva vannak a hosszú hétvégén, valamint a szállodák is megtelnek ilyenkor. Azt mondták, hogy megéri üzletileg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!