2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Akik a hazára voksoltak 11:00

Belföld

„Minden rendező rámenős, különben nem csinál filmet”

Előbb építőmérnöki, majd filmrendezői diplomát szerzett, reklámfilmek, videoklipek portrék, dokumentumfilmek, valamint tévésorozatok kötődnek a nevéhez. A többi között ő rendezte a Bánk bán operafilmet és számos színpadi operaelőadást a barokktól a modern operákig. Alkotói munkája mellett 2011 óta a Művészetek Palotája (MüPa) vezérigazgatója. Káel Csaba volt az Ikon vendége.

  • „Minden rendező rámenős, különben nem csinál filmet”

Káel Csaba elmesélte, hogyan győzte meg a Marcello Mastroiannit, hogy szerepeljen vizsgafilmjében. Arról is beszélt, hogy egy rendezőnek muszáj rámenősnek lennie, „különben nem csinál filmet”. 1989-ben megszűnt a szocialista alapú filmgyártás, így az ő évfolyamából kerültek ki az első munkanélküli rendezők. Régóta érdekelte az opera – amiben a kaviáros szendvics is közrejátszott – de nem volt könnyű bekerülni a körforgásba, az első produkcióban 1999-ben sikerült részt vennie. 2011-ben vette át a MüPa irányítását, de hiányzik neki a filmrendezés. „Kultúra nélkül nincs diplomácia” – fogalmazott, mert az egy előadáson lévő embereket a közös élmény „arra készteti őket, hogy szóba elegyedjenek egymással”. Vilinusban is sikert aratott, most pedig Sanghajba készül.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Az ország- és vármegyebérlet vagy a biciklisávok segítenek inkább megszüntetni a dugókat?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!