2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Belföld

Minden egészségügyi intézmény belépett a koronavírusos betegellátásba

A kórházak felszereltségét illetően fontos figyelembe venni, hogy nem csak a felszerelésekre van szükség, de azokat működtetni is szükséges.

  • Minden egészségügyi intézmény belépett a koronavírusos betegellátásba

Kiss Róbert rendőralezredes a nem sokkal korábban Orbán Viktor miniszterelnök által elhangzottakra utalt vissza. Kiemelte, hogy mindezek a szigorítások akkor lépnek életbe, ha az Országgyűlés holnap megszavazza a rendkívüli jogrendet, aminek következtében érvényre tudják juttatni az elhangzott intézkedéseket.

·  edd éjféltől általános gyülekezési, kijárási (20.00-5.00), rendezvénytilalom

·  este 7-től boltzár

·  sportrendezvények zárt kapuk mögött

·  korlátozott családi rendezvények.

Maszkügyi büntetések: 18 intézkedés, ebből 2 figyelmeztetés, 4 helyszíni bírság, 12 szabálysértési feljelentés.

Vendéglátóhely-ellenőrzések a hétvégén: csak Budapesten 17 helyen volt szabálytalanság, szabálysértési feljelentéseket tett a rendőrség.

Rendszeres tapasztalat volt, hogy az üzletek nem tartatják be a maszkkötelezettséget - mondta.

Hétvégén 43 ezer karantén-ellenörzés volt - tette hozzá. Mobilellenőrzést 3169-en vállalnak jelenleg.

480-ra emelkedett a büntetőeljárások száma, 90 gyanúsítottat hallgattak ki.

A védelmi intézkedések betartására kiemelt figyelmet kell fordítani, mondta a rendőralezredes, majd ismertette a hétvége számadatait, a különféle rendőri intézkedésekkel kapcsolatban.

 

Az aktuális járványügyi helyzettel kapcsolatban Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony adott tájékoztatást. 5162 fővel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában. Szintén az elmúlt 24 órában 55 fő hunyt el, jellemzően krónikus megbetegedés következtében.

A kórházak felszereltségét illetően fontos figyelembe venni, hogy nem csak a felszerelésekre van szükség, de azokat működtetni is szükséges.

Kásler Miklós Emmi-miniszter elrendelte, hogy minden egészségügyi intézmény lépjen be a koronavírusos betegellátásba, ebből az is következik, hogy a halasztható műtéteket most nem végzik el.

A fontos, nem halasztható és halasztás esetén akár tartós egészségkárosodást okozó műtétek mindenképpen meg lesznek tartva.

Az onkológiai és kardiológiai, valamint a transzplantációs ellátásokat nem függesztik fel.

Jelenleg 77 intézményben fogadnak koronavírusos betegeket, fertőzött gyermekeket kijelölt intézményekben fogadnak - mondta még.

A műtéti halasztás miatt kérte mindenkinek a türelmét, megértését.

"Intenzíven zajlik a járvány, meg kell tartani az ellátórendszer működőképességét" - tette hozzá.

Arra számít, hogy a járvány eszkalálódni fog.

Kommentálta az oktatási stopot - gimnáziumok, egyetemek -, az operatív törzs 86 intézményben már eddig is rendkívüli szünetet rendelt el.

Kapcsolódó anyagok:

Koronavírus: 5162 új fertőzött, 55 elhunyt

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!