2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 22:00

Belföld

Milyen veszélyeket rejthetnek a műanyag tárgyak?

Pocsék áruk fórumát rendezett a fogyasztóvédelmi hatóság a debreceni Campus Fesztiválon. Megmutatták, hogy milyen veszélyeket rejthetnek a műanyag és fém tárgyak. Emellett, aki akarta, megvizsgáltathatta, hogy mennyi UV-sugarat enged át napszemüvege.

A fogyasztóvédők folyamatosan vizsgálják a napszemüvegek UV-szűrőképességét a rendezvényen. A fesztiválozók szerint jó tisztában lenni azzal, hogy mit viselnek. „Nagyon jó ötletnek tartom, hogy egy ilyen sátor van a fesztiválon, ahol meg tudjuk nézni, hogy a napszemüvegünk mennyit szűr meg és ár-érték viszonylatban mennyire jót választottunk – jelentette ki a Hír TV-nek az egyik látogató, Csajnos István.

Nemcsak a szemüveget vizsgálták, megrendezték a kicsi pocsék áruk fórumát is. A felügyeletnél abban bíznak, hogy segít az eligazodásban a bemutató.

– Talán egy-egy ilyen alkalom segít abban, hogy a fogyasztók tudatosabbak legyenek, a fiatalok már a boltban felismerjék a termékeket – mondta a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének igazgatója, Barcsa Lajos.

A fesztivál ideje alatt folyamatos a vizsgálat. A fogyasztóvédők abban is segítenek, hogy az allergiát okozó fém tárgyakat kiszűrjék.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!