2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Milliókat költenének utcai zongorákra Karácsony Gergelyék

Milliókat költenének utcai zongorákra Karácsony Gergelyék – írja a Magyar Nemzet. A fővárosi önkormányzat ugyanis ismét egymilliárd forintot oszt szét a közösségi költségvetés ötleteinek megvalósítására. Miközben a Karácsony-kabinet folyamatosan forráshiányra panaszkodik, a "Piackoncertek szervezése" címen beküldött javaslatra legalább ötven millió forintot fordítanának.

  • Milliókat költenének utcai zongorákra Karácsony Gergelyék

"Ha azt kérdezik, hogy mit sikerült elérnünk, mit sikerült elhoznunk ezen a tárgyaláson, akkor nagyjából ezt a noteszt és ezt a tollat tudom mutatni önöknek. Nagyjából ennyit kaptak a fővárosi kerületek és a fővárosi önkormányzat" - így panaszkodott a kormányra Karácsony Gergely még tavaly év elején.

A főpolgármester azzal vádolta a kabinetet, hogy kivérezteti a baloldali vezetésű városokat és kerületeket. Később már azzal riogatott, hogy egyenesen csődbe fog menni a forráshiány miatt Budapest. 

A Magyar Nemzet információi szerint azonban ismét egymilliárd forintot oszt szét a fővárosi önkormányzat a közösségi költségvetés ötleteinek megvalósítására. Az ötletbörzén rendkívül szokatlan és költséges javaslatok is feltűntek.

Egyebek mellett utcazene-pontokat hoznának létre és piackoncerteket szerveznének. Utóbbira legalább 50 millió forintot költene a főváros. Egy másik ötlet pedig bolhapiaci funkciót is adna a vásárcsarnokoknak. Továbbá, tíz millió forintból bárki által használható, úgynevezett közhasznú zongorákat is felállítanának Budapest utcáin.

Mindemellett százhúszmillió forint menne el a Gellérthegy turizmusának felélesztésére. Az ötlet beadója konkrétumokat nem említett, így kérdés, hogy pontosan mire is gondolt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujjong a Hamász

Ujjong a Hamász

A Hamász iszlamista palesztin mozgalom pénteken üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) véleményét, amely szerint törvénybe ütköző, hogy Izrael továbbra is megszállva tartja az 1967-ben megszállt palesztin területeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!