2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Migrációkutató Intézet: A humanitárius vízum biztonsági folyosó Európa felé

A Migrációkutató Intézet igazgató-helyettese szerint a humanitárius vízum egy „biztonsági folyosó” a bevándorlóknak Európa felé.

  • Migrációkutató Intézet: A humanitárius vízum biztonsági folyosó Európa felé

Janik Szabolcs a köztévében pénteken azt mondta, egyes kibocsátó országokban az olasz külképviseleten jelezhetik a lakosok, hogy menedéket szeretnének kérni, és a rendszer lehetőséget biztosít arra, hogy a menedékkérelmet már Olaszországban adják le.

Az elmúlt években több ezren érkeztek Olaszországba humanitárius vízummal - tette hozzá.

Köztük az hatvan ember, akit szerdán az olasz rendőrség Szardínia szigetén embercsempészet, prostitúció, illetve kábítószer-kereskedelemmel miatt fogott el. Ebből jól látszik, hogy akik menedékkérelemhez folyamodnak, és szeretnének Európában tartózkodni, nem feltétlenül tisztességes szándékkal érkeznek - közölte.

Az Európai Parlamentben a humanitárius vízum bevezetését még nem szavazta meg az abszolút többség, mégis egyes országok felajánlják ezt a lehetőséget is a bevándorlóknak - mutatott rá Janik Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!