2020. október 31.,
szombat, Farkas napja

Mi más juthatna Vágónak Trianonról eszébe, mint a nácizás?

Magyar Nemzet

2020. május 16., szombat 07:16

A náci Harmadik Birodalomhoz hasonlította a Trianon előtti Magyarországot Vágó István, Gyurcsány Ferenc pártja, a DK elnökségi tagja.

„Azt már tudjuk, hogyan reagáltak a románok arra, hogy Orbán egy Nagy-Magyarországot ábrázoló térképpel üzent a fiataloknak. Azt nem tudjuk, hogyan reagálnának a lengyelek, ha Merkel a Harmadik Birodalom térképével tenné ugyanezt. Valószínűleg soha nem is fogjuk megtudni” – írta Facebook oldalára Vágó István, Gyurcsány Ferenc közeli bizalmasa, a DK politikusa, ezzel védve a román Trianon-törvényt és megpróbálva támadni a magyar miniszterelnököt.

 

 

Vagyis Vágó István számára a Trianon előtti Magyarország, amely hosszú évszázadok alatt jött létre, olyan, mint a hitleri Németország, amely lerohanta Lengyelországot, haláltáborokat hozott létre lengyel területen és felelős a holokausztért.

A román parlament a héten nyilvánította ünnepnappá a Trianoni szerződés megkötésének napját. Ezen a napon mindehová ki kell tűzni a román zászlót és pozitív megemlékezéseket kell tartani – az erdélyi magyaroknak is. Az RMDSZ tiltakozott a törvény ellen.

Magyar Nemzet