2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Méltó emléket állítottak Albertirsa lelkészének

Roszik Mihályról nevezték el az iskolát a Pest megyei Albertirsán. Az evangélikus általános iskola névadója 1952-től volt lelkipásztora az albertirsai gyülekezetnek.

Roszik Mihály egyházi munkássága alatt építették meg a város első egyházi iskoláját, amelybe jelenleg is több mint kétszáz gyermek jár. Az egykori lelkipásztor fia szerint a névadással méltó emléket állítottak. „Amikor az első lehetőség megnyílt arra, hogy az egyházi iskolák újra megnyíljanak, akkor visszaigényelt egy régi kisiskolát a templom mellett, és abból építették ezt az új iskolát – mondta Roszik Péter. – Egy osztály épült az egyik évben, aztán a következő, míg mind a nyolc el nem készült, utána tornaterem, kisegítő létesítmények is. Éppen most húszéves az alapítás.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!