2020. február 26.,
szerda, Géza napja

Kenőpénzből fizették az új melleket + Videó

2012. március 20., kedd 12:51, frissítve: kedd 13:46

A hetedrendű vádlott ezredes vallomásának ismertetése után a nyolcad- és a tizenkettedrendű vádlottak vallomásaival folytatódott a tábornokper keddi tárgyalása a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsán.

A hetedrendű vádlott korábbi vallomásának ismertetése után a nyolcadrendű vádlott alezredes vallomásában az hangzott el, hogy tagadja a bűncselekményt, az eljárást koncepciós pernek tartja, és nem tett beismerő vallomást.

A tizenkettedrendű vádlott  százados a HM Térképészeti Nonprofit Kft. logisztikai osztályvezetője volt, és irodaszerek beszerzése kapcsán vett át kenőpénzt. Egy átvétel során a rendőrség tetten is érte őt. Egyébként az általa megtartott pénzből fizette élettársa mellplasztikáját.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, újabb beismerést tett a korrupcióval vádolt tábornokok egyike. A per negyedrendű vádlottja elismerte, hogy rendszeresen kapott borítékban pénzt a különböző megbízások után. A nyugalmazott dandártábornok szerint beosztottjai azt mondták neki, hogy ez legális, az orvosi hálapénzhez hasonlít. Ismert, a katonai elhárítás már a szocialista Juhász Ferenc minisztersége alatt feltárta a Honvédelmi Minisztériumnál zajló visszaéléseket.

Forrás: HírTV