2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Megvolt a robbantás, újra lehet fürdeni

Felrobbantották a Balatonban a Siófoknál talált rombológránátot a tűzszerészek.

A tíz és fél centiméter átmérőjű magyar robbanószerkezetet a strandolók találták meg és kivitték a partra. A tűzszerészek a helyszín biztosítása miatt több mint ezer fürdőzőt küldtek ki a vízből és 40 nyaralót kiürítettek.

Veszélyek

Valószínűleg légibombák és további gránátok is lehetnek még a Balatonban, hiszen több repülési útvonal erre húzódott, és szárazföldi harcok is voltak a környéken – mondta Horváth Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense csütörtökön. A hadtörténész azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy mostanában különféle robbanóeszközök kerültek elő a tóból; legutóbb, csütörtök délelőtt egy német ködgránát.

Hétfőn ugyancsak Siófokon találtak bombát. Az Újhelyi strandon a fürdőzők a parttól 200 méterre egy szárnyas aknának látszó tárgyat találtak. Ugyanezen a napon világháborús repeszaknát talált egy fürdőző nő Balatonlellénél.

Június 16-án második világháborús tüzérségi gránát detonátorral ellátott gyújtószerkezetére bukkantak fürdőzők szintén Siófok nagystrandjánál, melyet a tűzszerészek a vízben semmisítettek meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!