2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Moziklip 19:15

Belföld

Megvan a Momentum „őszödi beszéde”

Hajnal Miklós nyílt beismerése végleg lerántotta a leplet a baloldal jogállamisági harcnak álcázott, de valójában Magyarország alapvető érdekei ellen folytatott uniós politizálásáról.

  • Megvan a Momentum „őszödi beszéde”

Újabb mérföldkőhöz érkezett a baloldal a Momentum egyik elnökségi tagjának, Hajnal Miklósnak a napokban tett példátlan nyilatkozatával, amely szerint az európai parlamenti képviselőik érdeme, hogy Brüsszel megvonja Magyarországtól az uniós pénzeket.

A Magyar Nemzet cikksorozatot indít, amelyben bemutatják, hogyan ásták alá folyamatosan a magyar érdekeket az uniós intézményekben az ellenzék egyes pártjai és politikusai, illetve milyen konkrét lépéseket tettek a nekünk járó EU-források visszatartásáért.

Évek óta nyilvánvaló, hogy a hazai baloldal – együttműködve nemzetközi elvtársaikkal, a globalista hálózattal – az Európai Unió intézményeiben is Magyarország ellen dolgozik. Arra azonban az utóbbi napokig nem volt példa, hogy ezt a tevékenységüket nyíltan és egészen konkrétan elismerjék. Hétfőn este ez is megtörtént, amikor az ATV-ben Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja – aki korábban a nyilvánosság előtt azt hazudta, hogy közgazdász – azzal büszkélkedett: az ő érdemük, hogy a jogállamisági eljárásokon túl most már az uniós pénzeket is megvonják Magyarországtól.

Döbbenetes önleleplezés

Az Egyenes beszéd című műsor vendégeként a politikus arról beszélt, hogy uniós képviselőik, Donáth Anna és Cseh Katalin mit értek el Brüsszelben. Szerinte a két momentumos „egy csomó olyan dolgot csinált az elmúlt öt évben az Európai Parlamentben, amiről azt gondoltuk volna korábban, hogy nem megvalósítható”. Példaként arról beszélt Hajnal, hogy korábban szerinte „senki nem gondolta volna azt, hogy Magyarországgal szemben indulhat jogállamisági eljárás, kötelezettségszegési eljárás”.

A Momentum elnökségi tagja ezek után még markánsabban fogalmazott, mondván, hogy bár máskor is voltak eljárások hazánk ellen, de azoknak „ilyen súlyos következménye még akkor nem volt”, mert most „egy több mint másfél éves folyamat volt, amíg egyáltalán a kormány el tudta érni, hogy jöjjenek az uniós pénzek”.

Hajnal még egy mondattal ráerősített az elhangzottakra, nehogy bárkinek is kétsége támadjon, hogy mit állított. Donáth Anna és Cseh Katalin brüsszeli tevékenysége kapcsán hozzátette: „azt gondolom, hogy nekik abban komoly, komoly szerepük volt, hogy ez így alakult”.

Ezen már a műsorvezető, Rónai Egon is láthatóan meglepődött, és felvetette Hajnalnak, hogy „most nagyon sokan azt mondják a nézőink közül, hogy ez hazaárulás”, de a momentumos politikust ezzel sem tudta jobb belátásra bírni, sőt a következő ciklusra szóló terveikről azt mondta: „és kétségkívül kell még eredményeket felmutatni a következő öt évben is, ezen leszünk”.

A döbbenetes kijelentések mindenki számára világossá tették, hogy a budapesti olimpia megtorpedózásával 2017-ben színre lépett Momentum európai parlamenti képviselői folyamatosan hazánk érdekeivel szemben politizálnak a legalapvetőbb kérdésekben is, így a nekünk járó uniós pénzek visszatartásában is jelentős szerepet vállaltak.

De ez a politikai értelemben hazaárulásnak minősülő tevékenység és szemlélet nem csak a Momentumot jellemzi, az egész baloldal az összes többi párttal együtt Magyarország ellen dolgozik.

A Magyar Nemzet cikkében konkrét példákkal mutatjuk be, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette balliberális ellenzék egyes szereplői mikor és hogyan lobbiztak azért, hogy Brüsszel megvonja, illetve visszatartsa hazánktól az uniós pénzeket.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!