2019. augusztus 21.,
szerda, Sámuel, Hajna napja

Megújult a Váci Dunakanyar Színház

Hír TV

2018. november 5., hétfő 10:28, frissítve: hétfő 13:44

345 millió forintból újították fel a Váci Dunakanyar Színházat. A munkák csaknem fél évig tartottak, a 200 férőhelyes nézőtér a vasárnapi premierre teljesen megtelt.

A felújítás képeinek bemutatásával vette kezdetét a Váci Dunakanyar Színház ünnepélyes avatója. A munkálatok nyáron kezdődtek meg. A bejáratnál Kis Domonkos Márk direktor és Rétvári Bence, Vác országgyűlési képviselője vágta át a szalagot és köszöntötte az első vendégeket. A közel fél évig tartó felújítás során teljesen megújult az épület, új nézőteret alakítottak ki, ahol közel 200 vendég foglalhat helyet. Az ünnepélyes megnyitóra teljesen meg is teltek a széksorok.

Egy politikus számára a süllyesztőből lentről fölfele jönni és nem fentről lefele ez egy örömteli élmény – Rétvári Bence elmondta: a felújítási munkák 345 millió forintba kerültek, melyet teljes egészében a kormány biztosított.

Hogyha van egy hely, egy magyarországi városban, ami ugyan nem megyeszékhely, nem megyei jogú város, de újra életre kelt egy színház, és az emberekben igény van arra, hogy a magyar nemzeti kultúrát, vagy az egyetemes kultúrát, akár elgondolkodtató, értékeket körbejáró, akár szórakoztató darabokkal megtöltsék és eljöjjenek ide és megnézzék, és kimozduljanak abból a buborékból, amelyikbe mindannyiunkat valamelyest a mostani kornak a digitalizációja visz, akkor a Magyar Kormány azt mondja, hogy e mellé áll.– tette hozzá az EMMI miniszterhelyettese. A színház direktora emlékeztetett: 5,5 éve, amikor a színház megnyitotta a kapuit, nem is gondolták volna, hogy ekkora sikerük lesz.

Több, mint kétszeresére duzzadt az idei évadban a bérletes vásárlónk. Azt gondolom, hogy ez a szám is azt mutatja, és ez a külső-belső felújítás, technikai felszereltségek, hogy lehető legjobb úton járunk azon az úton, amit a salgótarjáni Zenthe Ferenc színházzal - akikkel ma a közös kooprodukcióban láthatják az előadásunkat, premierünket - járunk már évek óta, reménységünk szerint a következő évben már kiemelt státuszú színházként köszönthetjük önöket itt a nézőtéren – emlékeztetett a színház direktora, Kis Domonkos Márk. A felújított színház nyitó előadása Molnár Ferenc Az ördög című műve volt. Az őszi repertoárban szerepel még többek között Csehov Ványa bácsija, és a Muzsika hangja is.