2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Megújult a Pécsi Tudományegyetem egyik kollégiuma

Csaknem fél milliárd forintért újították fel a Pécsi Tudományegyetem egyik kollégiumát. A beruházás a Modern Városok Program egyetemi keretéből valósult meg.

  • Megújult a Pécsi Tudományegyetem egyik kollégiuma

A száz férőhelyes kollégium szobái a legmagasabb komfortfokozatúak. Azok a külföldi diákok fognak ide költözni, akik a campus idegen nyelvű képzésében vesznek részt. A cél hogy 2020-ra ötezer ilyen hallgató legyen Pécsett. A Modern Városok Programból 24 milliárd forintot kapott az egyetem, a felújítás ebből a keretből készült el, csaknem fél milliárd forintért

„Ennek a jegyében fognak megújulni egyetemi épületek. Ennek a fejlesztésnek és ennek a gondolatnak a jegyében fog meggyőződésem szerint az út végén egy gyarapodó, hallgatói létszámában, oktatási létszámában, infrastruktúrájában, kutatási lehetőségeiben megerősödő egyetem” – mondta Őri László alpolgármester.

A kollégium saját biztonsági kamera hálózattal, zárt parkolóval rendelkezik, kiépített informatikai rendszere van. „A Pécsi Tudományegyetem vonzerejét alapvetően fogja javítani az, hogyha lesz egy újabb, jól működő kollégiumunk” – hangsúlyozta Miseta Attila rektor.

2016-ban a felsőoktatási intézmények számára kollégium felújítási pályázatot hirdetett a szaktárca, de ez különböző okok miatt leállt. Az oktatásért felelős államtitkárság azon dolgozik, hogy ez a lehetőség újra megnyíljon. „Jelen pillanatban dolgozunk azon, hogy egy megújult formában rendelkezésre álljon a felsőoktatási intézmények számáram azok számára, akik fejlesztésben gondolkodnak” – fogalmazott Bódis József.

A kollégium mellett rövidesen átadják azt a Nemzetközi Oktatási Központot, ahol a külföldi diákok nyelvi előképzése zajlik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!