2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Megtelt húsvéthétfőn a Göcseji Falumúzeum + videó

Megtelt húsvét hétfőn a Göcseji Falumúzeum. A 19. századi falu portái között csokitojásokat kerestek, nyuszikat simogattak, kézműveskedtek és táncoltak a látogatók. A programokhoz idén a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum is csatlakozott, ahol illatkvízzel várták az érdeklődőket.

  • Megtelt húsvéthétfőn a Göcseji Falumúzeum + videó

 A támogatóknak köszönhetően idén is csaknem 1000 csokitojást rejtettek az úgynevezett tájékozódási pontok a zalaegerszegi skanzenben. A szülők és gyerekek közösen indultak a keresésükre. A 8 éves Benedeknek sikerült édességet találnia.

A Göcseji Falumúzeum tizenegy éve ad otthont a tojáskeresésnek. A legfőbb cél ezúttal is a tájékozódási futás népszerűsítése volt.

Az elsődleges és a legfontosabb a tájfutó sportág bemutatása. Behozzuk a városba ma már a tájfutást, tájfutó térkép készült a falumúzeumról és az olajipari múzeumról. Tájfutó eszközöket használunk, azokat helyezzük ki a terepre, azokat kell megkeresni. Gyakorlatilag egy mini tájfutó versenyt rendezünk, de itt nem az a cél, hogy fussanak azok, akik részt vesznek, hanem hogy megismerkedjenek a tájékozódási feladatokkal. - mondta a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club elnöke, Fehér Ferenc.

A csödei kerített portán húsvéti népszokásokat elevenítettek fel. A táncokhoz bárki csatlakozhatott. A gyerekek nyuszikat simogathattak, és a skanzen állatait is megcsodálhatták a gyerekek.

Józsi bácsinak köszönhetően 8-10 kis nyuszit lehet leginkább a kisgyerekeknek megsimogatni. Idén született két kisbárányunk, akik pár nappal ezelőtt kerültek ki a karámba, úgyhogy bennük is lehet gyönyörködni, arcfestéssel készültünk, póniszekerezés is lesz. - mesélte a Göcseji Falumúzeum agintézmény-vezetője, Varju András.

A szomszédos olaj- és gázipari múzeumban a locsolókölnik világával ismerkedhettek az érdeklődők.

Mi egy illatkvízzel készültünk, aminek az a lényege, hogy fel van sorakoztatva rengeteg illóolaj, virágillat, parfümillatok, illetve különféle fűszerek. És megvan szabva, hogy öt illat közül, melyiket lehet kiszagolni. Azt kell kitalálniuk a látogatóknak, hogy melyik az az öt illatanyag, amiket eléjük pakoltunk a kis dobozokban és papírokban. - fogalmazott a  Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumsegítője, Varga Vivien.

Aki pedig locsolóverset mondott el az egyik rádió kitelepült stúdiójába, csokitojással jutalmazták.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!