2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Megszorítások az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknál

A dolgozók bérének elvonása lett a válságkezelés általános módszere a baloldalon. Ózd után Miskolcon is a járványra hivatkozva csökkentették az önkormányzati cégek dolgozóinak fizetését, 390 ember béréből 25-50 százalékot vonva el. Az intézkedés leginkább a fizikai munkát végzőket érintette. Hódmezővásárhelyen a közalkalmazottak bércsökkentése után leépítések is jöhetnek az önkormányzati cégeknél és intézményeknél. A kormánypárti vezetésű önkormányzatok azonban kirúgások és bércsökkentések helyett átcsoportosítással pótolják a kieső bevételeket.

  • Megszorítások az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknál

Miközben Miskolc egy részét lassan ellepi a szemét, a baloldali vezetésű önkormányzat úgy döntött, hogy csökkenti a tulajdonában levő cégek dolgozóinak fizetését. 25 és 50 százalékkal kevesebbet kap összesen mintegy 390 dolgozó, és még a nekik járó cafeteriát is elvonják. A fizikai munkát végzők bérét csökkentették a legnagyobb mértékben, ők átlagosan 33-50 százalékkal keresnek most kevesebbet.

"Az intézkedést még közvetlenül a veszélyhelyzet kihirdetése után hozta meg átmenetileg a Miskolc Holding annak érdekében, hogy egyetlen dolgozót se kelljen elbocsátani, most azonban, hogy a kormányzati intézkedéseknek megfelelően újraindul az élet és újraindulnak a Miskolc Holding cégei is, ahogyan azt már múlt pénteken a Miskolc Holding közölte, fokozatosan visszaépítik a béreket az eredeti szintre."

Azaz nem azonnali hatállyal, csak fokozatosan épülhetnek vissza a bérek az eredeti szintre.

A KDNP helyi képviselője azt mondja, felháborító, hogy az ellenzéki vezetésű önkormányzat nem volt mindenkivel szigorú, a vezetői bérek ugyanis mindössze 15 százalékkal csökkentek.

Leépítések jöhetnek Hódmezővásárhelyen

Nem Miskolc az egyetlen település, ahol az ellenzéki vezetés a munkavállalói bérek sarcolásával próbál spórolni. Hódmezővásárhelyen a közalkalmazottak bércsökkentése után leépítések is jöhetnek az önkormányzati cégeknél és intézményeknél.

A Fidesz hódmezővásárhelyi képviselője indokolatlannak tartja a megszorításokat.

"Itt több mint 100 dolgozó jelen pillanatban is otthon van vagy pedig félállásban dolgozik, aki otthon van, 25 százalék bért kap, aki dolgozik, pedig a fizetésének a felét. Hiszen nagyon sok dolgozóval aláírattak egy olyan szerződést, melyben 3 hónapra lemond a fizetése feléről. Úgy gondolom ismerve az önkormányzat által nyújtott fizetési lehetőségeket, hogy ez egy nagyon felelőtlen döntés volt."

- mondta el Cseri Tamás.

Bércsökkentés és kirúgások helyett átcsoportosítás

A baloldali vezetésű önkormányzatokkal szemben a kormánypárti irányítású települések kirúgások és bércsökkentések helyett átcsoportosítással pótolják a kieső bevételeket.

Cser-Palkovics András hozzátette, a testület május végén dönt a költségvetés módosításáról.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!