2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Megszavazták, ma is több órát megzavarnak

Szerdán is folytatják tiltakozó akciójukat a hallgatók az ELTE-n. A hallgatói önkormányzat közleményben tiltakozik a demonstráció ellen.

A tiltakozó diákok szerdán is folytatják akciójukat az ELTE bölcsészkarán. Az esti fórumon megszavazták, hogy a tegnapihoz hasonlóan ma is több órát megzavarnak, de csak azokra az előadásokra mennek be, amelyekre engedélyezik a diákok és a tanárok. Arról is döntöttek, hogy újabb utcai tüntetések szervezésére munkacsoportot hoznak létre.

Az elfoglalt tanteremben körülbelül 15-en vannak, és az ajtóra ki van írva, hogy az oda meghirdetett óra máshol lesz megtartva – jelentette Hír TV tudósítója 12 órakor. A demonstrálók állítólag egy akcióterven dolgoznak.

A többség nem ért egyet

A bölcsészhallgatók többsége nem ért egyet a teremfoglalókkal. A bölcsészettudományi kar Hallgatói Önkormányzata közleményben tiltakozott a Hallagatói Hálózat akciója ellen. Elfogadhatatlannak tartják, hogy egy szűk csoport ráerőlteti a döntését a többségre. Az érdekképviselet szerint az órák megzavarásával pont azokat a célokat ássák alá a Hallgatói Hálózat tagjai, amelyekért küzdenek.

Körülbelül 50 diák töltötte az éjszakát a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának aulájában. A korábbi zágrábi diáktüntetések egyik horvát résztvevője tartott előadást arról, hogyan zajlott náluk az egyetemfoglalás. Az ott alvók hideg élelemmel, italokkal és hálózsákokkal készültek az éjszakázásra. Az intézmény vezetése információink szerint egyelőre nem akar beavatkozni a kar elfoglalásába. A szervezők korábban bejelentették, attól teszik függővé tiltakozásuk folytatását, hogy milyen eredménnyel zárulnak a szerdai egyeztetések az Országos Hallgatói Önkormányzat és a minisztérium között.

Klinghammer: Ez morális kérdés

Morális kérdésnek nevezte a hallgatói szerződés megkötését a leendő felsőoktatási államtitkár. Klinghammer István a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: ha valaki az állam támogatására igényt tart a tanulmányaihoz, akkor azt valamilyen formában a későbbiekben törlesztenie kell a közösségnek. Klinghammer ugyanakkor kiemelte: arról lehet egyeztetni, hogy a tanulmányok elvégzése után hány évet kell Magyarországon dolgozni.

Politikai játszma?

Hoffmann Rózsa politikai játszmának tartja a Hallgatói Hálózat akcióját. A közoktatási államtitkár a TV2 reggeli műsorában azt mondta: az elmúlt hetekben kiderült, hogy a hallgatók felkészítése mögött olyan politikai és pénzügyi csoportok állnak, amelyeknek érdekük, hogy a kormány megbukjon. Szerinte ezt támasztja alá az is, hogy a HaHa képviselői is elismerték: a Soros György, magyar származású üzletember által finanszírozott továbbképzéseken vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!