2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

75 milliárdos befizetésre kötelezték a bankokat

Több adóügyi módosítást is megszavazott a parlament. A többi között emelkedik a tranzakcióilleték mértéke, és mintegy 75 milliárd forintos egyszeri befizetésre kötelezték a bankokat.

Megszavazta a parlament a költségvetési egyenlegjavító intézkedéseket. Ez alapján emelték a bankokra kivetett tranzakciós illeték mértékét, valamint egyszeri, összesen mintegy 75 milliárd forintos befizetésre kötelezték a pénzintézeteket. Az intézkedések részeként a vállalkozások távközlési adója és a bányajáradék mértéke is emelkedik. Emellett járulékkötelessé teszik a kamatjövedelmeket.

„Javaslatunk szerint az európai gazdasági térség államaiban kibocsátott állampapírok hozama csak abban az estben mentesül az egészségügyi hozzájárulási kötelezettség fizetése alól, ha az értékpapírt forintban bocsájtják ki. A javaslatunk további mentességet biztosít a kollektív befektetési értékpapírok, jellemzően a befektetési papírok után fizetett kamatjövedelemre is” – közölte Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!