2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Megoldódni látszik a pokoli torony sorsa

Rendeződhet Veszprémben a pokoli torony néven elhíresült társasház sorsa. A fogyasztásból évek óta kikapcsolt lakóközösség most újra szerződhet az áramszolgáltatóval, amely elenged több millió forintot, és részletfizetési lehetőséget nyújt a fennmaradó tőketartozásra.

A társasház működtetését négy éve vette át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A 180 lakásból 48-at vásárolt meg a szeretetszolgálat, és a felújítást követően bérlőknek adja ki őket. „Alapvetően nem az a célunk, hogy bárki helyett bármit kifizessünk, hanem hogy közösen gondolkozzunk azon, hogyan lehet élhetővé tenni ezt az egyébként nagyon nehéz helyzetben lévő házat” – fogalmazott Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.

Az elmúlt két évben 30 előrefizetős mérőórát szereltek fel a lakásokban annak érdekében, hogy az itt élők újabb tartozást már ne tudjanak felhalmozni. Az előrefizetős mérőórák segítségével kizárólag a keret erejéig vehető igénybe a szolgáltatás. A szolgáltató most újabb 25 szerkezetet szerelt fel ingyenesen, és több mint 6 millió forintos gázdíjtartozást engedett el. A fennmaradó, közel 7 millió forintos tőketartozásra pedig ötéves kamatmentes részletfizetési lehetőséget adott.

„Most az E.ON újabb lépést tett előre, közösen a Máltai Szeretetszolgálattal, aminek keretén belül a sok-sok évvel korábban felmondott szolgáltatási szerződést megújítjuk, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyett ismételten a Házgyári út 1. szám alatt lévő társasházzal kötünk szerződést. Az így szolgáltatott gázból a ház maga oldja meg a fűtést” – nyilatkozott Kiss Attila, az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. igazgatója.


Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiképzésen a gripen pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

152 millió forintot kaptak eddig a covid-árvák

A köztársasági elnök által életre hívott alapítvány eddig 501 családban 860 gyereknek nyújtott anyagi támogatást. 2021. október 27.

Visszaadták az autós forgalomnak a Csömöri úti felüljárót

10-15 év múlva ezt a felüljárót újjá kell építeni, vagy helyette más megoldást kell találni. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!