2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Csak csonthalom?

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Megnyílt a 23. Educatio-kiállítás

A világ élvonalában van a magyar felsőoktatás - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára a 23. Educatio-kiállítás megnyitóján. Hankó Balázs hozzátette: ha sikeresek vagyunk, mindig vannak olyanok, akik irigyek ránk, ezért a kormány minden körülmények között megvédi a magyar hallgatókat.

Az esemény célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a diákokat a felsőoktatási intézményeikkel.

A kiállítás a Táncművészeti Egyetem palotás táncával kezdődött. Ezután a felsőoktatásért felelős államtitkár külön köszönetet mondott azért, hogy ennyi diák érkezett az ország minden részéről.

A Hungexpón közel kétszáz oktatási intézmény 500 standján érdeklődhetett a több mint ezer diák az új felvételi lehetőségekről. A témában a felsőoktatási elnökhelyettes külön előadást is tartott.

Aki idén felvételizik, annak február 15-ig kell elküldeni a jelentkezését. Az idei felvételi eljárásban nagyságrendileg 100 ezer fiatal akar majd bekerülni valamelyik képzésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!