2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Megmenekülhet a csődtől a Balatoni Hajózási Zrt.

Hír TV

2020. május 7., csütörtök 15:06, frissítve: csütörtök 18:10

Megmenekül a csődtől a Balatoni Hajózási Zrt. - írta meg az Origo. A koronavírus járvány miatt a társaság is veszteségeket szenvedett el, ezért reorganizációs tervet készített. A döntés értelmében több milliárd forint jut a kompközlekedés fejlesztésére. Az összeget menetrendek megszüntetésével, kikötők bezárásával és értékesítésével, valamint a veszteséget termelő hajók eladásával teremti elő a Bahart. A felmérések szerint a magyarok többsége belföldi nyaralást tervez, a szállásfoglalások pedig jelentősen nőttek az előző hónaphoz képest, így jó esély mutatkozik a kilábalásra - mondta el az ügynökség vezérigazgatója.

 

Péntektől újra 40 percenként jár a balatoni komp

Május 8-tól újra 40 percenként jár a jelenleg óránként közlekedő balatoni komp, amelyen hétfőtől lazultak az utazási feltételek, de több óvintézkedés még érvényben marad az egészségügyi vészhelyzet végéig - derül ki a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) közleményéből.

A vészhelyzet bejelentése után a BAHART az aktuális menetrendje szerinti 40 percenként helyett óránként indította járatait Szántód és Tihany között. Többféle korlátozást bevezetett, csak gépjárművel átkelni szándékozók szállítását vállalva.

A május 4-től érvényes enyhítések óta ismét szállít motoros, kerékpáros és gyalogos utasokat a balatoni komp. Ugyanakkor kötelező a szájmaszk viselése és a másfél méteres távolságtartás az utasoknak.

A május 8-tól május 28-ig bevezetett menetrend szerint a kompok Szántód felöl 6.40 és 19.20 között, Tihany felől 7.00 és 19.40 között közlekednek 40 percenként. A járatokat nagy forgalom esetén sűrítik. További részleteket a cég hivatalos honlapja, a www.bahart.hu közöl.

 

MTI, Hír TV