2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Belföld

Megmenekülhet a csődtől a Balatoni Hajózási Zrt.

Megmenekül a csődtől a Balatoni Hajózási Zrt. - írta meg az Origo. A koronavírus járvány miatt a társaság is veszteségeket szenvedett el, ezért reorganizációs tervet készített. A döntés értelmében több milliárd forint jut a kompközlekedés fejlesztésére. Az összeget menetrendek megszüntetésével, kikötők bezárásával és értékesítésével, valamint a veszteséget termelő hajók eladásával teremti elő a Bahart. A felmérések szerint a magyarok többsége belföldi nyaralást tervez, a szállásfoglalások pedig jelentősen nőttek az előző hónaphoz képest, így jó esély mutatkozik a kilábalásra - mondta el az ügynökség vezérigazgatója.

  • Megmenekülhet a csődtől a Balatoni Hajózási Zrt.

 

Péntektől újra 40 percenként jár a balatoni komp

Május 8-tól újra 40 percenként jár a jelenleg óránként közlekedő balatoni komp, amelyen hétfőtől lazultak az utazási feltételek, de több óvintézkedés még érvényben marad az egészségügyi vészhelyzet végéig - derül ki a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) közleményéből.

A vészhelyzet bejelentése után a BAHART az aktuális menetrendje szerinti 40 percenként helyett óránként indította járatait Szántód és Tihany között. Többféle korlátozást bevezetett, csak gépjárművel átkelni szándékozók szállítását vállalva.

A május 4-től érvényes enyhítések óta ismét szállít motoros, kerékpáros és gyalogos utasokat a balatoni komp. Ugyanakkor kötelező a szájmaszk viselése és a másfél méteres távolságtartás az utasoknak.

A május 8-tól május 28-ig bevezetett menetrend szerint a kompok Szántód felöl 6.40 és 19.20 között, Tihany felől 7.00 és 19.40 között közlekednek 40 percenként. A járatokat nagy forgalom esetén sűrítik. További részleteket a cég hivatalos honlapja, a www.bahart.hu közöl.

 

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!