2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Megkezdték az érvényesen leadott szavazatok ellenőrzését + videó

Sajtóhírek szerint több száz olyan főpolgármesteri voksot találhattak, amelyet tévesen azonosítottak érvénytelennek vagy érvényesnek. Ma délután kezdték el újra-számolni az érvényes szavazatokat, miután a Kúria így határozott.

  • Megkezdték az érvényesen leadott szavazatok ellenőrzését + videó

A kerületi jegyző jelenlétében nyitották meg a 7. kerületi polgármesteri hivatalban az eddig lakattal lezárt ajtót. Itt őrizték a helyben leadott érvényes főpolgármesteri szavazólapokat. A helyi választási bizottságok munkatársai megkezdték azok újraszámolását.

Tóth János, jegyző, Budapest, VII. kerület: "A Nemzeti Választási Bizottság elnökének és egy tagjának, valamint a három főpolgármester-jelölt megbízottjának a jelenlétében elkezdődik most az urnák és a dobozok kibontása, az érvényes szavazatok számlálására kerül sor."

Tóth János elmondta: minden adott ahhoz, hogy ez biztonságos körülmények között megtörténjen.

Az egészre azért van szükség, mert a napokban Kúria, miután az Alkotmánybíróság megsemmisítette korábbi döntését, egy új eljárásban elrendelte az érvényes szavazatok újraszámolását az összes fővárosi kerületben.

A június 9-i önkormányzati választáson itt Erzsébetvárosban a főpolgármester-jelöltekre leadott szavazatok száma 17396 darab volt. És ebből Karácsony Gergely 8985 szavazatot gyűjtött be, míg kihívója Vitézy Dávid pedig 7598 szavazatot. Ezen túl még Grundtner András a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje i szerzett 813 szavazatot. Tehát ennyit kell majd itt újraszámolni a választási bizottsági tagoknak.

A kerületi eredményeket jegyzőkönyvben rögzítik, majd a Nemzeti Választási Bizottság előreláthatólag pénteken fog végeredményt hirdetni a főpolgármester-választással kapcsolatban.

Karácsony Gergely, aki június 9-én mindössze 41 szavazattal nyert, már előre felvetette, hogy bizonyos általa megkövetelt garanciák teljesülése nélkül ez az egész választási csalás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!