2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:15

Belföld

Megkezdte a kifizetéseket a Booking a szállásadóknak

Örömhírt kaptak a szállásadók. Egyre többeknek kezdték el utalni az elmaradt kifizetéseket a Booking-tól. Az összegek több részletben érkeznek. A Fidesz összehívta az Országgyűlés turisztikai albizottságát, miközben Ujhelyi István szocialista EP képviselő saját érdemeként hangoztatja a kifizetéseket.

  • Megkezdte a kifizetéseket a Booking a szállásadóknak

Adósságba sodort a Booking több kis magyar szállásadót is, miután a világ meghatározó online szállásközvetítő portálja több mint egy hónapig nem utalta a szállásadóknak az őket megillető díjakat.

A Magyar Turisztikai Ügynökség több ezer érintettről tud itthon, ezért jogsegély szolgálatot indított, és egyeztetést kezdeményezett az érintett hatóságokkal. Korábban a Fidesz is felszólította a Bookingot: Haladéktalanul fizesse ki a magyar szállásadókat!

A legfrissebb hírek szerint a napokban elkezdődtek a kifizetések.

Közben a Fidesz összehívta keddre az Országgyűlés turisztikai albizottságát. Közleményük szerint a parlamenti testület ülésére várják a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a fogyasztóvédelmi hatóság képviselőit, hogy pontos képet adjanak a helyzetről és a lehetséges válaszlépésekről.

"Családi szabadságomat megszakítva már az első hírek olvasása után konzultációt kezdeményeztem a Booking.com felelős vezetőivel" - ez pedig már Ujhelyi István vasárnapi nyílt levele.

Az ügyben eddig hallgató EP képviselő most azzal büszkélkedett: saját csendes háttérmunkájának eredménye, hogy hétfőn megkapták a pénzüket a magyar partnercégek, csütörtökre pedig visszaáll a Booking.com hibamentes működése.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!