2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:55

Belföld

Meghiúsult az összellenzéki összefogás

Meghiúsult az ellenzéki összefogás. Felfüggesztette a tárgyalásokat az előválasztásról Puzsér Róbert, miután az LMP és a Jobbik nélkül állapodtak meg a baloldali pártok a kerületi polgármester-jelöltekről. Puzsér Róbert szerint az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum a Fideszt akarja hatalmon tartani.

  • Meghiúsult az összellenzéki összefogás

Együtt álltak színpadra az ellenzéki pártok a decemberi-januári tüntetéseken. Az MSZP elnöke a nagyközönség előtt még a közös indulás mellett is hitet tett.

A háttérben zajló tárgyalásokra a Jobbikot azonban már nem hívták meg. De még az LMP-t is kihagyták a fővárosi megállapodásból.

A Hír TV kérdésére, miszerint miért nem akarják bevonni a Jobbikot a fővárosi egyeztetésekbe, sokadjára sem kaptunk választ a szocialistáktól.

Az ó-baloldalnak át kell gondolnia azt, hogy Budapesten mit akar – ezt már a Jobbik elnöke mondta. Sneider Tamás ugyanakkor hozzátette: nem akarnak bosszúhadjáratba kezdeni. Hangsúlyozta: ha nem jutnak dűlőre, más lehetőségük nem lesz, mint összefogni az LMP-vel.

Az LMP is a megegyezés fontosságát hangsúlyozta. Budapesti elnökük hozzátette: nem értette miért siettek a baloldali pártok a polgármester-jelöltek bejelentésével. Moldován László úgy fogalmazott, nem érti miért kell április 6-án megnevezni a végleges polgármester-jelölteket a 2019. októberi önkormányzati választásra.

Felfüggesztette a tárgyalásokat az előválasztásról Puzsér Róbert, miután az MSZP–DK–Párbeszéd–Momentum az LMP és a Jobbik nélkül állapodott meg a kerületi polgármesterjelöltekről. A Hír TV Híradójának Puzsér Róbert azt mondta: ha véglegesen úgy is dönt, hogy nem indul el az előzetes megmérettetésen, a főpolgármesteri posztért biztosan ringbe száll.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!