2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Meghiúsulhatnak a budapesti világversenyek

A két világesemény rendezési jogát a magyar főváros már elnyerte, így ez esetben fel kellene bontani a szerződéseket. Karácsony Gergely programjában az szerepelt, hogy a budapesti stadion-beruházásokat leállítja, ha főpolgármester lesz.

  • Meghiúsulhatnak a budapesti világversenyek

A stadionstop volt Karácsony Gergely kampányának egyik leghangzatosabb ígérete. Egy szerdai kerekasztal-beszélgetésen is hangsúlyozta, minden programpontját megvalósítja. A sportlétesítményekkel kapcsolatban azonban megválasztása óta már megengedőbben fogalmaz.

A 2023-as világbajnokságra épülő atlétikai stadionról híradónk kérdésére azt mondta a főpolgármester, hogy társadalmi vitát szeretne róla, akár népszavazás is lehet.

Az atlétikai stadion és a tervezett kézilabdacsarnok is a 9. kerületben található. A kerület frissen megválasztott ellenzéki polgármestere azt mondta, vannak kormányzati beruházások, amelyeket tud támogatni, az atlétikai stadiont azonban ellenzi.

Nem így gondolják a sportolók. A világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs kampányt indított a hazai atlétikai világbajnokságért. Szerinte Magyarországon az atlétikának nincs igazi otthona, edzőközpontja és nemzetközi versenyre alkalmas létesítménye. Ezért is fontos lenne az új sportközpont. A kezdeményezéshez több sportoló csatlakozott.

A sportért felelős államtitkár híradónknak elmondta, két olyan rendezvényről van szó, az atlétikai vb-ről és a kézilabda eb-ről, amely esetében Magyarország már elnyerte a rendezés jogát. A visszalépésnek komoly anyagi és sportszakmai következményei lennének.

Karácsony programjában szerepelt a liget-projekt teljes leállítása is. Erről is máshogy beszél már a főpolgármester. A mostani álláspontja az, hogy a már elkezdett építkezéseket be kell fejezni, és csak a további beruházásoknak kell más helyszínt keresni. A fővárosi közgyűlés kedden tartja alakuló ülését, az egyik napirendi pont a városligeti fejlesztésekről szóló javaslat lesz.

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!