2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Megérti Szanyi Tibor sértettségét Kunhalmi Ágnes

Megérti Szanyi Tibor csalódottságát és sértettségét is, mert a választmány olyan döntést hozott, ami alapján nem ő megy öt évre Brüsszelbe - jelentette ki az MSZP választmányának elnöke az ATV műsorában. Kunhalmi Ágnes ugyanakkor hozzátette: szerinte ha Szanyi Tibor elnök lenne, ő sem örülne neki, ha pártjának vezetőtársai ilyen levelekkel bombáznák. Az MSZP roma tagozatának elnöke híradónknak arról beszélt: jogosnak tartja Szanyi Tibor felháborodását, mivel gyökeres változásra van szükség a pártban.

  • Megérti Szanyi Tibor sértettségét Kunhalmi Ágnes

Az MSZP hét végén tartotta választmányi ülését, amelyen úgy döntöttek, hogy fenntartják az EP-lista sorrendjét, így az egy megszerzett mandátummal Ujhelyi István mehet az Európai Parlamentbe.

Szanyi Tibor eredetileg az MSZP-Párbeszéd közös lista harmadik helyén szerepelt. Az EP-választáson azonban csak 6 százalékos eredményt értek el, így egy képviselőt küldhetnek Brüsszelbe. Szanyi Tibor újra akarta tárgyalni az egyetlen mandátum sorsát de erre pártja nem volt nyitott.

Szanyi Tibor a lépésért élesen kritizálta az MSZP-t

„Élő halott”, „korrupt banda”, remegő politikusok - ezekkel a szavakkal illette az MSZP-t nyílt levelében Szanyi Tibor még hétfőn. A szocialista politikus élesen kritizálta a párt jelenlegi helyzetét: szerinte az MSZP egy degenerálódó belterjes klub, ahol a politikai témakészlet elapadt, és ma 20-30 emberből jó, ha egy gondolja, hogy szükség lenne a pártra.

Szanyi Tibor bírálta a párt Európai Parlamenti kampányát is. Úgy fogalmazott, a szocialisták elkövették azt a hibát, hogy az volt a fő üzenetük: egy másik párt emberének a mandátumáért kell küzdeni.

Kunhalmi Ágnes ATV-ban tett nyilatkozata meglepte az MSZP roma tagozatának elnökét. Balogh Artúr szerint a választmányi elnök úgy tett, mintha a hétfői levél csak Szanyi Tiborról szólna, holott ebben azt fogalmazta meg, hogyan alakul tovább az MSZP sorsa. Balogh Artúr híradónknak arról is beszélt: jogosnak tartja Szanyi Tibor felháborodását, mivel gyökeres változásra van szükség a pártban.

Hozzátette: az EP- választás kudarca nem maradhat következmények nélkül, és az lenne a cél, hogy újra megszólítsák a párttal szimpatizálókat.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!