2020. szeptember 25.,
péntek, Eufrozina, Kende napja

Megbomlott a szakszervezeti egység

Hír TV

2019. január 7., hétfő 20:30, frissítve: kedd 16:37

Az ellenzék azt a hamis látszatot kívánja kelteni, mintha minden munkavállaló egy emberként állna mögötte – mondta el Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában hétfőn.

Az ellenzék azt a hamis látszatot kívánja kelteni, mintha minden munkavállaló egy emberként állna mögötte, mintha minden munkavállaló őket támogatná, de ez nincs így. Az ellenzék számára a téma pusztán ürügy, a szakszervezeti tagságot csak fel akarják használni saját politikai céljaik eléréséhez – mondta Palkovics Imre.  

Ha valaki túlórázik, azt ki kell fizetni, de a kollektív szerződés rögzíthet kevesebb túlórát is a törvény szerint. Ez a munka lenne a szakszervezeti munka igazi terepe, ahogy a három éves munkaidőkeret kiterjesztését is csak a szakszervezetek révén lehetne a munkaadóknak megvalósítani – véli a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke.

A teljes hazai szakszervezeti szféra a 4,5 millió hazai munkavállaló 10 százalékát fedi le. Ezen 4-500 ezer emberen osztozik a 6 nagyobb szakszervezeti szövetség. A demonstrációkban résztvevők reprezentativitása körülbelül 100 ezer fő munkavállaló, amihez hozzátevődnek az esetlegesen csatlakozó közszféra érdekképviseletei, őket viszont a túlóratörvény nem érinti – mutatta be a helyzet hátterét a Munkástanácsok vezetője.

x
Rendkívüli hír