2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 17:25

Belföld

Megállítaná a falvak elnéptelenedését a kormány

Jövőre 150 milliárd forintot fordít a kormány a Magyar falu programra. A cél a vidék népességmegtartó erejének növelése.

  • Megállítaná a falvak elnéptelenedését a kormány

Nagy Ferenc családjával hosszabb ideje él a Pécs közeli Bogádon. Az 1200 lelkes települést a csendes nyugodt környezet miatt választotta. Nemrég született meg a harmadik gyermeke, a csok adta lehetőséggel élve nagyobb házba szeretne költözni.

„Én azt javaslom, hogy aki nem vállalt még harmadik gyereket, illetőleg van kettő, mindenképpen vállaljon. Hiszen ez által olyan lehetőségek nyílnak meg, amely kapcsán tudnak építkezni, bővíteni akár. Tehát mindenképpen megéri szerintem, hogy igénybe vegye a csokot” – mondta.

A faluban körzeti iskola működik, de óvodába egy közeli településre kell járniuk a gyerekeknek. A Magyar Falu program segítségével szeretnék, ha náluk is épülne óvoda. A településen átvezető utak egy részét már felújították.

„A mellékutcák tekintetében azonban még vannak hiányosságok és nagyon reméljük, hogy bőséges forrás áll majd rendelkezésre, és Bogád is néhány mellékutcát fel tud újítani. Járdafelújítás tekintetében megalapozott lakossági igények érkeznek az önkormányzathoz. Van olyan járdaszakasz, amire már rendelkezünk tervvel. Van olyan járdaszakasz, amelyre nem, de mégis fejlesztési elképzelés, hogy a jelenlegi állapoton valamilyen könnyebb, egyszerűbb felújítással javíthassunk. Hogyha ezeket sikerül megoldani, akkor biztos vagyok benne, hogy nagyon elégedettek leszünk” – mondta Pfeffer József, a település polgármestere.

A programmal a kormány célja, hogy a kistelepüléseken élők életminősége emelkedjen, a közszolgáltatások bővüljenek.

„A kormánynak egyértelműen az az üzenete a választópolgárok irányába, hogy nem csupán faluból lehet városba költözni, hanem városból is nyugodtan lehet faluba költözni. A jó közszolgáltatásokat, a jó minőségű úthálózatot és a közösségi együttlét formáit kell, vagy lehetőségeit kell ehhez megteremteni. Ez pedig ennek a programnak a keretében reményeink szerint évről évre egyre jobb minőségben biztosított lesz” – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A közszolgáltatások fejlesztésére 75, a mellékút hálózat fejlesztésére 50, míg a falusi csok programra 25 milliárd forintot fordít a kormány. Az önkormányzatoknak pályázatukban nem kell önerőt biztosítani. A falusi csok feltételrendszerét csak a családügyi konzultáció kiértékelése után határozzák meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megjött a franciák esze?

Megjött a franciák esze?

Ha most lenne a francia köztársasági elnökválasztás, Marine Le Pen legyőzné Édouard Philippe korábbi miniszterelnököt és Gabriel Attal jelenlegi miniszterelnököt is - derül ki a „Le Figaro” választási elemzéséből, amelyet egy exkluzív felmérés támaszt alá.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!