2020. november 29.,
vasárnap, Taksony napja

Megadóztatná az üresen álló ingatlanok tulajdonosait a Párbeszéd

Hír TV

2020. január 22., szerda 18:01

Megadóztatná az üresen álló ingatlanok tulajdonosait a Párbeszéd. Az ötletet egyetlen ellenzéki párt sem támogatja. Az elképzelés nem újkeletű korábban a Momentumos Kerpel-Fronius Gábor is ezzel az elképzeléssel kampányolt.

Programcsomagot állított össze a Párbeszéd a lakhatási problémák enyhítésére. Ennek egyik eleme hogy megadóztatnák az üres ingatlanok tulajdonosait az ebből befolyt pénzt pedig bérlakásokra fordítanák.

Ezt azonban nem mindegyik ellenzéki párt támogatja. A Liberálisok elnöke szerint a lakhatási kérdést valóban rendezni kell, de a Párbeszéd ötlete megvalósíthatatlan.

A Jobbik nem kívánta kommentálni a Párbeszéd elképzelését, és a párt frakcióvezető-helyettese arra sem válaszolt, hogy ők támogatnák ezt a tervet.

De a Párbeszéddel pártszövetségben álló MSZP sem akarta véleményezni az elgondolást.

A Párbeszéd ötlete nem új keletű: a Momentum volt főpolgármester-jelöltje a lakatlansági adóval kampányolt a baloldali előválasztáson a nyáron .Kerpel-Fronius Gábor is megadóztatta volna az üresen álló lakások tulajdonosait. Akkor ő is úgy vélte, ezzel lehetne megoldni az üresen álló lakások problémáját.

Hír TV