2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Napi aktuális 23:05

Belföld

Még mindig a bevándorláspárti gondolkodás dominál a német politikában

A bevándorláspárti gondolkodás továbbra is meghatározza a német politikát - mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Pócza István arra reagálva, hogy a német parlament múlt héten kiállt az ENSZ globális migrációs megállapodása mellett.

Az Alapjogokért Központ vezető kutatója szerint a dokumentum ugyan nem minősül nemzetközi szerződésnek, de az elmúlt időszak joggyakorlatából valójában az következik, hogy a hasonló az ilyen jellegű határozatokat pár év múltán már kötelező jellegű hivatkozási alapként használják nemzetközi fórumok. Az ENSZ-paktum jövő heti aláírását 10 ország, köztük Magyarország nem támogatja.

„Látjuk azt nagyon sok korábbi tapasztalatból, hogy elindul egy párhuzamos út, egy hátsó kapun keresztül teszik kötelezővé a dokumentumot. Méghozzá úgy, hogy különböző nemzetközi bíróságok elkezdenek erre a dokumentumra hivatkozni és úgy kezelik mint egy irányadó kérdést” – jelentette ki az Alapjogokért Központ vezető kutatója csütörtökön.

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!

Szijjártó Péter a kormánypárt szimpatizánsaitól azt kérte, a választásokon is álljanak ki a nemzeti oldal mellett. 2021. szeptember 16.

Még több hajléktalant vinnének Józsefvárosba Pikó Andrásék

Minden ilyen kezdeményezés, komoly közegészségügyi és közbiztonsági kockázattal jár a kerületben élők számára, és nehezíti lakóhelyükön a boldogulásukat. 2021. szeptember 16.

Aggályosnak nevezte az ellenzéki előválasztást az adatvédelmi biztos

Az adatvédelmi tájékoztató nincs szabályszerűen feltüntetve és gondot okozhat a 18 éven aluliak szavazása is. 2021. szeptember 16.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!