2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Még állati vizeletet is lehet a hamisított parfümökben

A parfüm az egyik leggyakrabban hamisított termék, kockázatos belőle piacon, utcán, parkolóban vásárolni - írta a szerdai Magyar Nemzet. A lap közölte, hogy a Közel-Keletről és Észak-Afrikából is küldenek "pancsolt" illatszert.

  • Még állati vizeletet is lehet a hamisított parfümökben

Tavaly félmilliárd forint értékű hamis parfümöt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Kis Péter András, a szervezet szóvivője azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy az elmúlt évek hamisítási listáján a ruhák, a táskák, a napszemüvegek, a mobiltelefonok, a gyerekjátékok és a parfümök szerepeltek a legelőkelőbb helyeken.

Gyakori, hogy a fiolában egyszerű víz található, amibe némi illatanyagot csepegtetnek. Rosszabb esetben káros hatású vegyszert tesznek az üvegbe, s arra is volt példa, hogy állati vizeletet tartalmazott a parfümként árult "pancsolt" termék - ismertette az utóbbi idők tapasztalatait.

Arról is beszélt, hogy a hamis illatszerek manapság jellemzően a Távol-Keletről érkeznek, de közel-keleti vagy észak-afrikai államokból is egyre gyakrabban szállítanak Magyarországra az áruból.

A lefoglalt parfümök a törvény értelmében nem kerülhetnek vissza a piaci forgalomba, ezért a NAV megsemmisíti a termékeket - közölte Kis Péter András.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!