2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Még a házat is elbontják a húsvéti sonkáért

A húsvéti sonkára járnak a tolvajok Mezőcsokonyán. Több családtól is loptak az elmúlt hetekben. Van, akinek több mint 120 ezer forintos kárt okoztak. A településen úgy lehetne visszaszorítani a betöréseket, ha bekameráznák a falut. Erre már másik két településsel együtt többször pályázott a mezőcsokonyai polgármester, de kérvényüket eddig visszautasították.

A Hír TV felvételein egy frissen vakolt fal látható a füstölőben. Korábban itt egy vasrács volt. Ezt szakították ki a falból a tolvajok, hogy megszerezzék a család húsvéti sonkáját. – Este fél 10 magasságában televíziót néztünk a férjemmel, és egy nagy zuhanásra lettünk figyelmesek, de arra abszolút nem gondoltunk, hogy a házat bontják a fejünk fölül – nyilatkozta a Hír TV-nek Zákányi Gyuláné. Az elkövetők körülbelül 120 ezer forint értékben loptak a családtól sonkát és szalonnát. De nem csak ők jártak pórul.

A „rendes” betörő otthagyta a zsákmány felét

Ezt a lakatot egy kicsit szétfeszítették a kampóval együtt, hogy be tudjanak jönni. Kovácsékhoz a hátsó kapun keresztül osontak be a tolvajok. Az asszony azt mondja, szerinte ismerős lehetett, mert a házőrző nem jelezte, hogy idegen van az udvarukban. A betörő azonban a háziak szerint rendes volt, mert minden húsnak a felét otthagyta nekik. – Ötünkre maradt egy szatyornyi sonka, olyan három kiló, talán elég lesz, igyekszünk majd beosztani – tette hozzá Kovács Ferencné.

Hiába pályáztak kamerákra

A polgármester szerint a megoldás az lenne, ha kamerákat szerelnének fel a településen, erre többször pályázott már a falu, hiába. – Sajnos a kameraigényünket kétszer utasították vissza, pedig jó lenne, mert akkor a környező községekkel együtt hatékonyabb lehetne a felderítés – mondta Decsi József.

A pórul járt családok másik disznót nem tudnak már levágni húsvétra, azok ugyanis még nagyon kicsik, ezért kénytelenek lesznek a boltban megvenni az ünnepi asztalra valót.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!