2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Meddig bujkál Fekete-Győr András?

Fekete-Győr Andrást, a Momentum bukott elnökét hétfőn másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek találták hivatalos személy elleni erőszakban. Az ítélet példátlan egy képviselővel szemben, azonban Fekete-Győr eddig még nem mondott le a parlamenti mandátumáról. A dollárbaloldalon úgy tűnik, hogy nincs következménye semminek.

  • Meddig bujkál Fekete-Győr András?

Mint ismert, Fekete-Győr András, akinek életéről lassan egy Monty Python filmet is lehetne forgatni, 2018-ban egy, az Országház előtt tartott tüntetésen provokálta a rendőröket, majd rájuk is támadt. A vád kitért arra, hogy Szarvas Koppány Bendegúz a baloldali zavargás alatt meggyújtott egy pirotechnikai eszközt, amit még akkor az épületet biztosító rendőrök felé dobott, amikor az még füstölgött.

Másnap is megjelent Fekete-Győr és Szarvas, akkor már mindketten meggyújtottak, majd a rendőrök felé dobtak pirotechnikai eszközöket.

Ugyan az elsőfokú ítélet felmentette a két momentumos politikust, azonban az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. Azt kérték, hogy a két baloldalit csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak büntette miatt ítélje bűnösnek a bíróság és kapjanak felfüggesztett szabadságvesztést. Ez másodfokon meg is történt, ami azt jelenti, hogy Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélték, azonban két év próbaidőre felfüggesztette a tanács, míg Szarvas esetében maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.

Az ítélet még nem jogerős, Fekete-Győr fellebbezett a döntés ellen, emiatt az ítélőtáblán folytatódik majd az ügy.

A hivatalos személy elleni erőszak egy rendkívül súlyos bűncselekmény, azonban úgy tűnik, hogy a Momentum bukott elnöke nem akarja vállalni a felelősséget tetteiért, pedig rengetegen követelik a lemondását.

A teljes cikket az Origo.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!