2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 15:25

Belföld

Mazsihisz: A Jobbik bázisa továbbra is antiszemita nézeteket vall

A Jobbik csak szavakban változtatott a politikáján, a párt bázisa továbbra is antiszemita és rasszista nézeteket vall – a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke szerint.

„Ugye nem vagyok politológus, de az újságokat azért figyelem. Nyilvánvaló, hogy a Jobbik vezetése egészen más hangnemben nyilatkozik meg, mint korábban. De azt is érzékeljük, hogy a Jobbik mögötti bázis, az változatlanul nagyon sok rasszista, antiszemita nézetet hoz nyilvánosságra” – nyilatkozta Heisler András.

A Hír Televízió vasárnap hozta nyilvánosságára azt a felvételt, amelyen azt látható, hogy a Jobbik elnökének felesége náci karlendítéssel pózolt esküvői fotózásán. A 3 évvel ezelőtti felvételek szerint Sneider Tamás menyasszonya, a Jobbiknak dolgozó jogász kétszer is hitleri köszöntést mutat a fotósoknak. Az első karlendítés után jelezte a jelenlevőknek, hogy nem bánta meg a mozdulatot, és férje nyakában ülve megismételte azt. A felvételek szerint a lakodalmon voltak rasszista és homofób viccelődések is, amelyeken az ifjú pár láthatóan jól szórakozott. Az eseményen megjelentek a párt vezető személyiségei is, ott volt Vona Gábor akkori elnök, Mirkóczki Ádám pártszóvivő és Szabó Gábor pártigazgató.

Lejárató akciónak tartja a szegedi Jobbik elnöke a Sneider Tamás esküvőjéről közzétett felvételeket. Tóth Péter a Hír Televíziónak azt mondta: nem egyértelmű, hogy náci karlendítésről van szó. „Nem tudom, hogy ez egy karlendítés volt-e, vagy éppen mutatott arra, hogy a hegynek fölfelé menjenek, mert a vágóképeken ezt is látom. Hogy ez egy eligazítás volt-e, vagy sem, nem tudom. De én azt gondolom, hogy ez semmiképpen sem egy náci propaganda hangulatot idéző mozdulat, vagy elképzelés lett volna. Vagy mondjuk, hogy az ízléstelen humorok az esküvő részesei lettek volna, én ezt nem gondolom. Nyilván vannak egy ilyen rendezvényen rosszul sikerült mondatok, képek. Azt gondolom, hogy bárkiről, bármikor meg lehet vágni olyan képet, hogy gyakorlatilag ilyen '37-es '38-as hanglatot idézzen” – fogalmazott Tóth Péter.

„Elfogadhatatlan és felháborító” 

– így reagált a Fidesz arra a videóra, amin a Jobbik elnökének felesége – egyesek szerint – náci karlendítéssel pózolt az esküvői fotózásán. A kormánypárt szerint a Jobbikról újra és újra lehull az álarc, és kiderül, hogy a nácizmussal kacsintgató pártról van szó.

Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató emlékeztetett, hogy a zsidózó kijelentése miatt parlamenti mandátumáról lemondani kényszerült Szávay István és a Duna-parti emlékművet meggyalázó Kulcsár Gergely továbbra is a Jobbik tagja.

„Ezek a politikusok mind ott vannak a Jobbikban. Az igazi kérdés az számomra, hogy vajon hogyan számol el a lelkiismeretével a baloldal? Az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum és a többiek, akik együttműködnek nyíltan a Jobbikkal. Vajon az ő számukra is elfogadható-e mindaz, ami a videón látható, vagy ami korábban történt? Hogyan számolnak el a választóik felé? A tagságuk felé?” – tette föl a kérdést a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!