2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:25

Belföld

Matricák: sikertörténetről beszél L. Simon László

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint jobban is elő lehetett volna készíteni az új útdíjrendszer életbelépését, de Kósa Lajos úgy látja: a kormány jól kezelte a próbaüzem közben felmerülő problémákat. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint sem hibázott senki a fejlesztési tárcánál az előkészítés során. Bár az MSZP továbbra is az egész útdíjrendszer eltörlését követeli, van olyan képviselőjük, aki már több megyére is megvette magának az autópálya-matricát.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön jelentette be, hogy a kormány visszakozott, és februártól mégis ingyenes lesz több olyan útszakasz, amely az útdíjrendszer január elsejei indulásakor még díjköteles volt. Bár az M35-ös egy 2 és fél kilométeres Debrecen melletti szakaszának a használatáért a jövőben is kell majd megyei matricát váltani, a volt polgármester, a Fidesz ügyvezető alelnöke nem elégedetlen az útdíjrendszer végleges változata miatt. „Nincs az az előkészítés, amit nem lehetne még jobban előkészíteni, és nincs az az előkészítés, amire ne lehetne még több időt fordítani. Ehhez képest én azt gondolom, hogy jól lekezeltük ezt a kérdést. Nyilván ez abban az értelemben nem tud nyugvópontra jutni, hogy korábban nem fizettünk érte, most meg fizetni kell. Ez egy olyan kérdés, amit a magyar átlagember rossznak tart” – mondta Kósa Lajos.

L. Simon László sikertörténetről beszél

A miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint az útdíjrendszer bevezetése közben a szakminisztériumban senki sem hibázott. L. Simon László sikertörténetnek tartja a megyei matricák bevezetését, és elmondta azt is, hogy Fejér megyei lakosként ő mostantól évente legalább 30 ezer forintot spórol az M7-es sztrádán. „Az emberek sikerként élik meg az 5000 forintos havi matricát. Ezek után csak néhány olyan korrekcióra, pontosításra volt szükség, amely egyébként tükrözte a lakosság elvárását, a szakmai szervezeteknek az elvárását. Szerintem most felelősségre vonásról beszélni, az enyhén szólva túlzó dolog” – fogalmazott a Miniszterelnökség államtitkára.

Pénteken tiltakoznak

A szocialisták viszont a korrekciók ellenére is megtartják jövő pénteken az országos demonstrációjukat: félpályás útlezárásokkal tiltakoznak majd az egész útdíjrendszer ellen. Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy ő a férjével már megvásárolta Hajdú és Szabolcs megyére is a megyei autópálya-matricát, de állítása szerint csak azért, hogy ellenőrizhesse, hányan használják a fizetős útszakaszokat. „Ami engem megdöbbentett, hogyha megnézik a térképet, egyetlenegy kelet-magyarországi szakasz sem került ki. Hát úgy látszik, hogy Orbán Viktor és kormányának nem számít az, hogy Kelet-Magyarországon élnek a legszegényebb emberek. Úgy látszik, hogy úgy gondolják, hogy a legszegényebb emberek ezt a díjat ki tudják fizetni. Tegnap voltam Szabolcs megyében, egyetlenegy autóval nem találkoztunk” – nyilatkozta az MSZP-s országgyűlési képviselő.

Giró-Szász: Az igazságosság elve vezette a kabinetet

A Hír TV P8 című műsorában a kormányzati kommunikációs államtitkár azt mondta: az igazságosság elve vezette a kabinetet, amikor fizetőssé tették – a korábban ingyenes – útszakaszokat is. Giró-Szász András szerint a kormány eleve úgy tervezte, hogy a próbaüzem tapasztalatait is figyelembe veszik majd. Az államtitkár hangsúlyozta: az autósok eddig 1 millió 100 ezer matricát vásároltak, ezzel szemben tavaly csak 490 ezret.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tovább folytatódik az erzsébetvárosi lift kálváriája

Tovább folytatódik az erzsébetvárosi lift kálváriája

Az erzsébetvárosi polgármester ígérete ellenére még mindig nem használhatják a lakók az egyik Király utcai társasház liftjét. A személyfelvonó, amit az önkormányzat egyik cége felügyel, 2019-óta áll, hiába költöttek rá a lakók 40 millió forintot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Folyamatos a lövöldözés a déli határ mentén

Folyamatos a lövöldözés a déli határ mentén

Szakértők szerint már nem csak Szerbiából, de Albániából is irányítják a Magyarországon működő embercsempész hálózatokat. A Századvég jogi tanácsadója a Napi Aktuálisban a bűnözők elleni fellépés szigorú szabályira hívta fel a figyelmet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!