2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Maruzsa Zoltán: 200 ezer oktatási dolgozót oltottak be a bölcsődéktől a gimnáziumokig

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár azt mondta, hogy április 19-től az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatában visszatér a jelenléti oktatás. A többi évfolyamon május 10-től lesz jelenléti oktatás.

  • Maruzsa Zoltán: 200 ezer oktatási dolgozót oltottak be a bölcsődéktől a gimnáziumokig

Mindezt lehetővé tette az iskolai dolgozók oltása, valamint a lakossági oltás is jól halad. 

Maruzsa Zoltán közölte 200 ezer oktatási dolgozót oltottak be a bölcsődéktől a gimnáziumokig. Óvodákban a gyermekfelügyelet most is működik, szerdán 11 százaléka volt a gyereknek az óvodákban - mondta az államtitkár.Ne legyenek összevont csoportok az óvodában, az intézmények törekedjenek a korábbi rend visszaállítására.A gyermekek felét, kétharmadát viszik majd óvodába - mondta. 

Az általános iskolák alsó tagozatában nincsenek szaktanárok, így mindenki együtt van. Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy az alsó tagozaton korábban is kisebb volt a fertőzési ráta.

AZ ÓVODÁKBAN ÉS AZ ALSÓ TAGOZATON A KORÁBBI PROTOKOLLHOZ TÉRÜNK MAJD VISSZA, ÍGY KÖTELEZŐ LESZ A HŐMÉRSÉKLET-MÉRÉS, A FERTŐTLENÍTÉS ÉS A TÁVOLSÁGTARTÁS -

mondta az államtitkár. Ismét működik majd a minisztériumban a korábbi ügyeleti rendszer. A nemzeti Pedagóguskar vezetője üdvözölte a kormányzati döntést, valamint a PSZ is. Az osztályok megfelezését nem lehet végrehajtani, mivel nincsen kétszer ennyi pedagógus a mostani rendszerben, és túlórát sem lehet elrendelni - ismertette az államtitkár.

Origo/ Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!