2019. május 20.,
hétfő, Bernát, Felícia napja

Márki-Zay szerint ő nem hibázott, a Fideszt tartja felelősnek

Hír TV

2019. március 15., péntek 22:27, frissítve: péntek 22:59

Márki-Zay Péter úgy gondolja nem hibázott amikor áron alul juttatta lakáshoz szocialista képviselőtársa lányát. A hódmezővásárhelyi polgármester a Fideszt tartja felelősnek a kialakult helyzetért. Közben a rendőrség nyomoz a lakáseladás ügyében.

Áron alul, alig 100 ezer forint/négyzetméterért jutott egy belvárosi lakáshoz édesapja segítségével a hódmezővásárhelyi szocialista önkormányzati képviselő lánya. Az MSZP-s politikus aki a lakásügyi tanácsadó testület elnöke is később elismerte, hogy hibázott.

„Való igaz, hogy a közüzemi szolgáltatók nullás igazolása nélkül írtam alá 2018. decemberében a hosszabbításra irányuló kérelmet, de teljes mértékben tudatában voltam annak, hogy nincs semmilyen tartozás a szolgáltatókkal szemben” – mondta Nagy Ernő, Hódmezővásárhely szocialista önkormányzati képviselője.

A lakást Márki-Zay Péter adta el 40 százalékos kedvezménnyel a szocialista képviselő lányának. De a polgármester azt állítja ő nem vétett a szabályok ellen. Egyben a helyi Fideszt kritizálta.

„Mi magunk is tettünk több feljelentést és úgy látom, hogy annak ellenére, hogy a Fidesz-frakció nem támogatta a teljes átvilágítást, amit kértünk, javasoltunk, hiszen látszik, hogy itt rendszerszerű problémákról van szó, tehát nem Nagy Ernő lakása az egyetlen, ahol szabálytalanul járt el a fideszes városvezetés” – mondta.

A hódmezővásárhelyi Fidesz–KDNP-frakció vezetője azonban úgy gondolja, Márki-Zay Péter jogsértően járt el, mert a lakást közgyűlési döntés nélkül adta el.

„Nagyon örülök, hogy elkezdődött a nyomozás, hiszen mindannyiunk érdeke az, hogy ez a hetek óta a kedélyeket borzoló korrupciós ügy, amely Nagy Ernő lányának egy belvárosi lakás áron aluli juttatását jelenti, kiderüljön. Kiderüljön az igazság, kiderüljön, hogy kik és mit tettek, mit követtek el” – mondta Hegedűs Zoltán.

Az ügyben egyébként nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság indított nyomozást.