2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Belföld

Márki-Zay Péter nagyon mellényúlt az ügyében ítélkező bíró megfenyegetésével

Márki-Zay Péternek az őt érintő perben ítélkező bírót név szerint megnevező és azt vérbírózva megfenyegető valamint attól okos ítéletet követelő nyilatkozata felháborodást keltett a bírói karban és kiváltotta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) frissen kinevezett elnöknek a tiltakozását is.

  • Márki-Zay Péter nagyon mellényúlt az ügyében ítélkező bíró megfenyegetésével

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Hódmezővásárhely balliberális polgármestere a napokban fenyegető hangvételű üzenetet tett közzé a Facebookon arról, hogy listázni fogja a neki nem tetsző ítéleteket hozó egyes bírókat, akik szerinte vérbírók. Nem utolsó sorban pedig - a folyamatosan a diktatórikus elnyomás ellen tiltakozó ellenzéki politikus még azt is közölte, hogy a név szerint meg nevezett bírótól, „okos” ítéletet vár el az egyik folyamatban levő ügyében.

„Nagyon remélem, hogy Lakatos Péter bíró úr nem a vérbírók közé akar tartozni és az eddigi tévedései ellenére józan belátással egy okos ítéletet hoz. Lesz-e újabb több száz ezres büntetés valamilyen teljesen nevetséges indoklással?"

– közölte vasárnapi Facebook-videójában Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, aki legközelebb december 20-án áll bíróság elé Szegeden.

A balliberális politikus fenyegetését az Országos Bírósági Hivatal újonnan kinevezett elnöke, Senyei György határozott hangvételű nyilatkozatban utasította el, amelyben kiemelten nehezményezte hogy Márki-Zay azt kéri, hogy a bírók mondjanak ellent a zsarolásnak, miközben ő maga egyértelmű befolyásolási szándékkal nyíltan nyomást próbált gyakorolni az ügyé­ben döntő bíróra.

„Amikor egy megyei jogú város polgármestere a nagy nyilvánosság előtt a bírókat olyan árulóknak nevezi, akik pártérdekből abszolút vállalhatatlan ítéletet hoznak, ezen állítással csaknem 3000, a bírói esküjéhez nap mint nap hű bírót sért meg. Azzal pedig, hogy az álláspontja szerint vállalhatatlan ítéletet hozó bírókat az ötvenes évek koncepciós pereiben részt vevő bírókhoz hasonlítja, nem csupán a bírókat, hanem a diktatúra áldozatainak emlékét is meggyalázta Nyilatkozatában maga kéri a bírókat, hogy „mondjanak ellent a zsarolásnak”, ehhez képest néhány mondattal később név szerint megnevezi azt a szegedi bírót, aki néhány nap múlva tárgyalást fog tartani a személyét érintő ügyben, majd reményét fejezi ki, hogy a nevezett bíró okos ítéletet hoz és nem akar a vérbírók közé tartozni. Ez aligha tekinthető másnak, mint nyomásgyakorlásnak, amely a fenyegetés szintjét éri el. Ezeket a bíróságok politikai elfogultságát sugalló és a bírákat fenyegető kijelentéseket visszautasítom - – írja nyilatkozatában az OBH elnöke.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!