2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Márki-Zay: Gyurcsány vezetésével az ellenzék nem fog kormányra jutni

Amennyiben Gyurcsány vezetésével indul az ellenzék, soha nem fog kormányra kerülni - jelentette ki Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere az ATV-ben. Márki-Zay Péter szerint, ha az embereknek Gyurcsány és Orbán között kell választani, akkor mindig az utóbbit fogják választani. Eközben a DK elnöke cáfolta saját szóvivőjét és alelnökét is, állítása szerint nem fog vezető pozíciót betölteni 2022-ben.

  • Márki-Zay: Gyurcsány vezetésével az ellenzék nem fog kormányra jutni

Bár Gyurcsány Ferenc ígéretet tett arra, hogy egy esetleges kormányváltás esetén nem készül kormányzati szerepre, a DK szóvivője hétfőn kijelentette: ez nem jelenti azt, hogy a bukott miniszterelnök semmilyen egyéb közjogi pozíciót nem fog vállalni. Ezt erősítette meg a DK alelnöke is.

"Szerintem az, amit a posztomban írtam, hogy Gyurcsány Ferenc részese lesz a következő időszakban az új Magyarország megteremtésének, szerintem az az irányadó."

Vadai Ágnes közösségi oldalán még konkrétabban fogalmazott. Azt írta:

aki a DK ellen van az, az ellenzéki összefogás ellen is van, ezzel együtt pedig a Fideszt támogatja.

Momentum: Százezreket sértett meg Vadai

Vadai Ágnes szavazók százezreit sértette meg a mondataival.

Így reagált a Momentum elnöke a DK alelnökének Facebook-posztjára. Fekete-Győr András a Magyar hangnak azt mondta: ha valaki nem szereti Gyurcsány Ferencet még nem jelenti azt, hogy Orbán Viktor mellett állna. Azt ugyanis szerinte a korábbi miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc is belátta, hogy az ő vezetésével nem tudna Magyarország megújulni. Fekete-Győr hozzátette: a DK elnöke 2010 előtt káoszba vezette az országot.

Jobbik: Korai még pozíciókról tárgyalni

A Jobbik nem adott egyértelmű választ arra, támogatnák-e, hogy Gyurcsány Ferenc vezető pozíciót kapjon, ha az ellenzéki pártok alakítanak kormányt 2022 után. Brenner Koloman szerint pozíciókról még korai tárgyalni.

"Amennyiben Gyurcsánynak a vezetésével indulna az ellenzék Orbán ellen, akkor soha nem fog kormányra jutni."

- jelentette ki Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere az ATV-ben. Márki-Zay Péter szerint ha az emberek csak Gyurcsány és Orbán között választhatnak, akkor mindig az utóbbi mellett döntenek.

Orbán Balázs: Fekete-Győr nagyon naiv

Zárjuk le ezt a gyerekes beszélgetést - reagált Gyurcsány Ferenc az elmúlt napok eseményeire. A volt miniszterelnök Facebookon cáfolta saját szóvivőjét, és alelnökét is. Azt írta: nem kell találgatni, szivárogtatni, nem lesz 2022-ben miniszterelnök, sem házelnök.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára korábban úgy fogalmazott: Fekete Győr András a Momentum elnöke nagyon naiv, ha elhiszi a bukott miniszterelnök ígéreteit.

Kapcsolódó tartalmak:

Új bűnszövetség - Néző László vezércikke a Magyar Nemzetben

Schiffer: Tévedtem, hogy ezeket posztbolsevikoknak neveztem

 

Megosztja a pártokat Gyurcsány ígérete, miszerint nem vállal közjogi tisztséget

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!