2021. január 27.,
szerda, Angelika napja

Megosztja a pártokat Gyurcsány ígérete, miszerint nem vállal közjogi tisztséget

2020. augusztus 16., vasárnap 17:06

Gyurcsány Ferencnek semmi keresnivalója a politikában - jelentette ki a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke a DK első emberének ígéretével kapcsolatban. Gyurcsány Ferenc megfogadta, hogy 2022-ben semmilyen kormányzati szerepre nem pályázik, az ellenzéki összefogás színeiben. Az együttműködésben szintén résztvevő LMP országgyűlési képviselője nem kommentálta Gyurcsány ígéretét, pedig Ungár Péter korábban maga is élesen kritizálta a bukott miniszterelnököt.

Már igazán eltakarodhatna a közéletből. Három éve még így vélekedett Fekete-Győr András a DK elnökéről. A Momentum vezetője akkor vállalhatatlannak nevezte a bukott miniszterelnököt, és azt mondta: keményen fel kell lépni ellene.

Most azonban már nagy az egyetértés a két politikus között, ugyanis a DK és a Momentum is beállt a 2022-es országgyűlési választásra formálódó ellenzéki összefogásba. Gyurcsány Ferenc ezzel kapcsolatban egy ígéretet is tett Fekete-Győr Andrásnak: megfogadta, hogy nem lesz miniszterelnökjelölt, sőt, ha győznek semmilyen kormányzati szerepet nem fog vállalni.

A DK elnöke korábban már többször is megszegte ígéretét, legutóbb az önkormányzati választások előtt, amikor felrúgta a Karácsony Gergellyel kötött egyezségüket, és kihátrált a főpolgármester-jelölt mögül.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője szerint nem a nyilvánosság előtt kellene egyeztetni az összefogásról. Ungár Péter, bár korábban maga is élesen bírálta Gyurcsány Ferenc munkásságát, most mégsem kommentálta a bukott miniszterelnök ígéretét.

A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke szerint Gyurcsány Ferenc nem szavahihető. Novák Előd hangsúlyozta: a DK elnöke az ellenzék igazi vezetője, akinek a célja a hatalom megszerzése.

Gyurcsány Ferenc hazudik reggel délben és este, és bár próbálja ezt utólag kimagyarázni, neki semmi keresnivalója nincs a politikában. Normális esetben egy valódi rendszerváltás után a KISZ központi bizottságának egykori titkáraként, országos kommunista vezetőként az Országgyűlésben sem volna helye és keresnivalója, nemhogy miniszterelnökként, de még egyszerű képviselőként sem.

Novák Előd hozzátette: a bukott miniszterelnök semmilyen eszköztől nem riad vissza ennek érdekében, legyen az elvtelenség, vagy éppen korrupció.

Üzent Vadai Ágnes

Nem javaslom, hogy valaki ezen az oldalon Gyurcsány-ellenes politikát folytasson. Aki Gyurcsány ellen van, az a DK ellen van, az az ellenzéki együttműködés ellen is van, tehát az a Fidesz mellett van

- írta a Facebookon Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese. 

Az ellenzéki politikus közölte, 

Hogy a DK elnöke most nem kíván miniszterelnök vagy kormánytag lenni, azzal a közös ügy iránti elkötelezettségét bizonyítja; aki meg ezt úgy mondja el, hogy Gyurcsány visszavonul, az meg az ellenkezőjét. Megnyugtatok mindenkit: Gyurcsány marad. És vezető szerepe lesz egy új Magyarország megteremtésében.

HírTV