2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Márki-Zay eskütétele helyett szánkózni ment Lázár

Hír TV

2018. március 3., szombat 10:45, frissítve: csütörtök 12:37

Letette polgármesteri esküjét Márki-Zay Péter. Lázár János kancelláriaminiszter nem volt ott, inkább szánkózni ment a Facebookra kitett videója szerint.

Hódmezővásárhely független polgármestere ünnepi beszédében békejobbot kínált a közgyűlésben többségben lévő fideszes képviselőknek. A kormánypárti frakciót Márki-Zay Péter volt vetélytársa, Hegedűs Zoltán vezeti, aki az időközi választás előtt a város alpolgármestere volt.

– Itt nem lesz káosz, nem lesz anarchia, nem lesz fehér terror, nem lesz akasztás, nem lesz mecsetépítés. Mindenki nyugodjon meg, dolgos hétköznapok kezdődnek. Úgy is fogalmazhatom, hogy önök bebizonyították hat nappal ezelőtt, hogy a szeretet hatalma legyőzte a hatalom szeretetét – fogalmazott Márki-Zay Péter.

Márki-Zay Péter a közgyűlésen megismételte, hogy számításai szerint a város 4 milliárd forintos adósságot halmozott fel.

– Az hangzott el korábban hogy 400 milliós tartaléka van a városnak. Ennél nagyobb összeg volt a tartaléka, ebből most szabadon elkölthető alig a nyolcada. A kampány során a város fölélte ezeket a tartalékokat. Bár én csatlakozom ahhoz a javaslathoz, hogy már az idén is lehetővé tudjuk tenni, legalább a Hegedűs Zoltán által felvetett 101 négyzetméter alatti ingatlanokra az építményadó eltörlését, amennyiben ezekből az ígéretekből fel tudunk szabadítani ehhez szükséges forrásokat – mondta a polgármester.

Az ünnepi ülés után rendkívüli közgyűlést tartottak, amelyen a képviselők nemet mondtak arra, hogy a városba migránsokat telepítsenek.

– Ugyanennek a nyilatkozatnak az utolsó pontja pedig, a migrációval kapcsolatos kijelentésére utalt Hegedűs Zoltán úrnak, ami azt mondta, hogy semmilyen szervezett betelepítést nem támogat, és tiltakozik ellene, ehhez a teljes közgyűlés, az MSZP-s és a jobbikos frakció is csatlakozott. Sajnálatosan a konkrét utalás kikerült a Fidesz-KDNP javaslatára, én megneveztem a beadványban a 20 ezer letelepedési engedélyes migránst is – tette hozzá.

Márki-Zay Péter tárgyalásokat kezdeményez Orbán Viktor miniszterelnök ígéretéről, amely szerint felújítják a település összes templomát.


A szánkózást választotta

Lázár János nem volt ott Márki-Zay Péter ünnepélyes eskütételén. A Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki eddig igen aktívan részt vett a hódmezővásárhelyi közéletben, a Facebookon – amihez egyébként pénteken csatlakozott – azt is elmagyarázta, most miért nem tartotta fontosnak elmenni a városházára.

„Holnapi napon kaptam egy meghívást a vásárhelyi városházára az új polgármester munkakezdésére, sok sikert kívánok neki, és kaptam még egy meghívást a fiaimtól, hogy menjek velük szánkózni, és holnap a szánkózást választottam, de holnap este Apátfalván gazdabál van, és a Facebookon találkozunk” – üzente a politikus. 

A független Márki-Zay Péter meglepetésre nagyon simán győzte le fideszes riválisát a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson. Híveinek euforikus hangulata országos szinten átragadt az ellenzékre. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!