2022. 12. 02. Péntek Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Márki-Zay büszke a gyanús pénzekre

A magyar szuverenitás és nemzetbiztonság védelme érdekében a Fidesz szerint minél előbb ki kell vizsgálni a baloldal kampánytámogatási botrányát, amely Márki-Zay Péterhez és mozgalmához köthető. A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt szerint nincs takargatnivalója, sőt büszke az Amerikából, egy alapítvány közbeiktatásával kapott milliárdokra. Márki-Zay odáig ment, hogy a Soros Györgyhöz köthető háttérszervezetet Szent II. János Pál pápához, magát és mozgalmát pedig a lengyel Szolidaritás mozgalomhoz hasonlította.

  • Márki-Zay büszke a gyanús pénzekre

„Példátlan eset került felszínre, amikor Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje elárulta, hogy több milliárd forint kampánytámogatást kaptak külföldről. Ez amellett, hogy törvénytelen, még durva beavatkozási kísérlet is a magyar választásokba. A botrány szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, ezért nem maradhat tisztázatlanul” 

– olvasható a Fidesz-frakció szombati közleményében. A Fidesz.hu-n megjelent levél végén Halász János frakcióvezető-helyettes, a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke arra kéri Sas Zoltánt, a parlamenti testület elnökét, hogy mielőbb hívja össze a bizottságot és tegye lehetővé az ügy feltárását.

Nincs takargatnivalóm 

– így reagált Márki-Zay Péter az ATV-nek arra, hogy a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság haladéktalan összehívását kezdeményezte a baloldal kampánypénzei miatt. A baloldal bukott miniszterelnök-jelölte, Hódmezővásárhely polgármestere büszke arra, hogy szerinte ugyanúgy kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatást Amerikából, mint ahogy megfogalmazása szerint Szent II. János Pál pápa Nyugatról támogatta a kommunista pártállam ellen küzdő lengyel Szolidaritás mozgalmat a 80-as években.

Mint azt a Magyar Nemzet megírta: küszöbön a baloldal amerikai kampánytámogatásának vizsgálata. Lapunknak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának több tagja – például a jobbikos elnök Sas Zoltán és az MSZP-s Molnár Zsolt – is azt mondta: fontos, hogy kiderüljön az igazság, ezért ki kell vizsgálni az ügyet.

Márki-Zay Péter az elmúlt hetekben szólta el magát: 

kétmilliárd forint körüli összegből gazdálkodott az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom a választási kampányban, és még nyáron is több száz millió érkezett Amerikából a mozgalom számlájára. 

A kérdéseket felvető, gyanús kampányfinanszírozás kapcsán a baloldalt irányító Gyurcsány Ferenc rögtön igyekezett elhatárolódni Márki-Zaytól, többször is azt állította: a hatalmas összegről nem volt tudomása. Pártja, a DK pedig abból egy fillért sem kapott.

Később Márki-Zay Péter visszautasította a tiltott pártfinanszírozás vádját, arról beszélt, hogy a pénzt a magyar kultúra megváltoztatására kapták, de kiderült: a Karácsony Gergely főpolgármester által létrehozott 99 Mozgalom Egyesülethez mégiscsak érkezhettek amerikai kampánypénzek. Legalább félmilliárd forint. 

Erre utalt ugyanis Karácsony New Yorkban élő várospolitikai tanácsadója, a Korányi Dávid által vezetett Action for Democracy támogatotti listája, amit később a Soros Györgyhöz köthető háttérszervezet közleményben igyekezett cáfolni, majd ezzel egyidejűleg törölték a főpolgármester ernyőszervezetének logóját a honlapjukról.

Jávor Benedek párbeszédes politikus, aki Karácsony Gergely megbízásából a fővárosi önkormányzat brüsszeli képviseletét vezeti, nem kommentálta a külföldi pénzekről szóló híreket, de ugyanígy hárított Karácsony Gergely is.

A baloldal meg sem próbálja tisztázni az ügyet. Ezzel tulajdonképpen beismerik, hogy valóban kaptak pénzt külföldről – erről a XXI. Század Intézet vezető elemzője beszélt az M1-en. Deák Dániel szerint egyértelmű, hogy Soros György szervezeteitől érkeznek a támogatások a baloldalhoz, amiért cserébe az ő érdekeiket képviselik.

– Felmerül a kérdés, hogy általában ezek a külföldi finanszírozók mit várnak el ezektől a politikusoktól. És ha megnézzük azt, hogy most a legfontosabb témákban, például a szankciók kapcsán hogyan kommunikálnak, akkor azt látjuk, hogy mind Karácsony Gergely, mind Márki-Zay Péter, mind Dobrev Klára, mind Gyurcsány Ferenc, a meghatározó balliberális politikusok és az árnyékkormánynak a politikusai is egyértelműen egy szankciópárti álláspontot képviselnek, miközben a felmérések alapján az ő szavazóik sem támogatják a szankciókat – vélekedett Deák Dániel.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Már Korányi Dávid szerint is tarthatatlan a baloldal, adományokról szóló hazugsága. A főpolgármester tanácsadója közleményben ismerte el, hogy nem csak mikroadományokból gyűlt össze a 3 milliárd forint, amit a választási kampány idején utaltak Magyarországra.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Újabb akadálymentes játszóteret adtak át

Újabb akadálymentes játszóteret adtak át

A „Játék összeköt program” keretében újabb akadálymentesített, befogadó játszóteret § adtak át a Szerencsejáték Zrt. támogatásával Pomázon. A játszótéren az ép és fogyatékossággal élő gyermekek, a közös játék élményén keresztül ismerhetik meg egymást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!