2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Máris visszaélnének hétvégi felhatalmazásukkal ellenzéki polgármesterek

Ugrásra készen várja Niedermüller Péter gyurcsányista és Soproni Tamás momentumos kerületvezető, hogy erre a hétvégére is ad-e különleges korlátozásokra felhatalmazást a kormány a polgármestereknek, hogy máris bevezethessék a Karácsony-féle forgalmi korlátozásokat kerületeik egyes részein. Még jó, hogy a főpolgármester azzal magyarázkodott: ezek még csak tervek...

  • Máris visszaélnének hétvégi felhatalmazásukkal ellenzéki polgármesterek

Közös videóban számol be róla a VI. és VII. kerület két ellenzéki polgármestere, hogy ha a kormány – amely hetek óta a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében különleges szigorító intézkedésekre hatalmazta fel a települések polgármestereit – most is megadja nekik a felhatalmazást a szigorításokra, mert akkor máris bevezetik a Karácsony Gergely főpolgármester által tervezett és – egyébként – hatalmas felháborodást kiváltó forgalomkorlátozási intézkedéseket kerületeik egyes részein.

„Azt szeretnénk, ha Belső-Erzsébetvárost elkerülné a városon áthaladó forgalom. Hosszú távú terv, hogy ezt a területet fokozatosan visszaadjuk a lakóknak. Azt szeretnénk, ha csak az hajthatna be ide autóval, aki itt lakik. Péntektől vasárnapig a VI. kerülettel közösen kipróbálnánk, hogy működik, ha az áthaladó forgalmat kiszűrjük a turisztikailag fontos területeinkről. A tervek szerint a VII. kerületben megszüntetnénk az átmenő forgalmat a Király utca, Károly krt, Wesselényi utca, Erzsébet krt. területen. Hogy ezt megtehetjük-e, az a kormánytól függ!”, jelentette be közös videójában a VII. kerület gyurcsány-párti polgármestere és a VI. kerület momentumos vezetője, Soproni Tamás.

Mint emlékezetes: a napokban derült ki, hogy Karácsony Gergely a koronavírus miatti különleges jogi helyzetben testületi döntés nélkül vágott bele a Főváros közlekedésének kiherélési tervébe, majd azzal magyarázkodott, hogy „ez még csak terv”.

A jelek szerint annyira terv, hogy a két ellenzéki polgármester – szintén a járvány miatt több hétvégén nekik biztosított különleges jogosultsággal visszaélve – máris megvalósítanák kerületeikben a „Karácsony-blokádot”.

Csak két kérdés merül fel: mi köze a tervezett forgalomkorlátozásnak a koronavírus-járványhoz, illetve hol vannak ilyenkor azok a jogvédők és ellenzéki politikusok, akik a kormány által bejelentett veszélyhelyzeti jogrend miatt attól aggódtak, hogy az visszaélésre ad lehetőséget? (Utóbbiból adódik a harmadik kérdés: a két ellenzéki kerületvezér tervezett intézkedése mitől is nem visszaélés a joggal?)

888.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!