2022. 08. 16. Kedd Ábrahám napja
Jelenleg a TV-ben:

"Isten veled, Görgei!"

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Máris visszaélnének hétvégi felhatalmazásukkal ellenzéki polgármesterek

Ugrásra készen várja Niedermüller Péter gyurcsányista és Soproni Tamás momentumos kerületvezető, hogy erre a hétvégére is ad-e különleges korlátozásokra felhatalmazást a kormány a polgármestereknek, hogy máris bevezethessék a Karácsony-féle forgalmi korlátozásokat kerületeik egyes részein. Még jó, hogy a főpolgármester azzal magyarázkodott: ezek még csak tervek...

  • Máris visszaélnének hétvégi felhatalmazásukkal ellenzéki polgármesterek

Közös videóban számol be róla a VI. és VII. kerület két ellenzéki polgármestere, hogy ha a kormány – amely hetek óta a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében különleges szigorító intézkedésekre hatalmazta fel a települések polgármestereit – most is megadja nekik a felhatalmazást a szigorításokra, mert akkor máris bevezetik a Karácsony Gergely főpolgármester által tervezett és – egyébként – hatalmas felháborodást kiváltó forgalomkorlátozási intézkedéseket kerületeik egyes részein.

„Azt szeretnénk, ha Belső-Erzsébetvárost elkerülné a városon áthaladó forgalom. Hosszú távú terv, hogy ezt a területet fokozatosan visszaadjuk a lakóknak. Azt szeretnénk, ha csak az hajthatna be ide autóval, aki itt lakik. Péntektől vasárnapig a VI. kerülettel közösen kipróbálnánk, hogy működik, ha az áthaladó forgalmat kiszűrjük a turisztikailag fontos területeinkről. A tervek szerint a VII. kerületben megszüntetnénk az átmenő forgalmat a Király utca, Károly krt, Wesselényi utca, Erzsébet krt. területen. Hogy ezt megtehetjük-e, az a kormánytól függ!”, jelentette be közös videójában a VII. kerület gyurcsány-párti polgármestere és a VI. kerület momentumos vezetője, Soproni Tamás.

Mint emlékezetes: a napokban derült ki, hogy Karácsony Gergely a koronavírus miatti különleges jogi helyzetben testületi döntés nélkül vágott bele a Főváros közlekedésének kiherélési tervébe, majd azzal magyarázkodott, hogy „ez még csak terv”.

A jelek szerint annyira terv, hogy a két ellenzéki polgármester – szintén a járvány miatt több hétvégén nekik biztosított különleges jogosultsággal visszaélve – máris megvalósítanák kerületeikben a „Karácsony-blokádot”.

Csak két kérdés merül fel: mi köze a tervezett forgalomkorlátozásnak a koronavírus-járványhoz, illetve hol vannak ilyenkor azok a jogvédők és ellenzéki politikusok, akik a kormány által bejelentett veszélyhelyzeti jogrend miatt attól aggódtak, hogy az visszaélésre ad lehetőséget? (Utóbbiból adódik a harmadik kérdés: a két ellenzéki kerületvezér tervezett intézkedése mitől is nem visszaélés a joggal?)

888.hu

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!