2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Már nincs intenzíven a mészáros édesanyja + Videó

Elhagyhatta az intenzív osztályt a kulcsi mészáros édesanyja. A budapesti Honvédkórház tájékoztatása szerint a 63 éves asszonyra hosszú rehabilitáció vár. Az ámokfutó nővérének vőlegénye ma már lábra állt, az orvosok szerint nem lesznek maradandó sérülései.

A gyanúsított négy családtagjával végzett, három másikat pedig súlyosan megsebesített. A Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el péntek dél körül, jelenleg előzetesben van. Beismerő vallomásából kiderült, áldozatait külön időpontokban és a házon belül különböző helyiségekben ölte meg. Az első támadást 34 éves bátyja ellen intézte még szerdán délután. Kirendelt ügyvédje teljesen normális embernek ismerte meg.

A 23 éves H. Csanád Jutas a nővérére és annak vőlegényére is rátámadt. A férfi a szomszédokhoz menekült, tőlük hívta a rendőröket. Az ámokfutó egy bozótvágó késsel sebesítette meg. Az 57 éves férfit Székesfehérváron ápolják, sebesülése nem volt életveszélyes.  A gyilkos 63 éves édesanyját azonban életveszélyes állapotban szállították a légimentők a budapesti Honvédkórházba, ahol többször megműtötték.

– Vasárnap kezdett érdemben javulni, akkor tudtuk lassan megszüntetni az altatását és a mesterséges lélegeztetését, a mai nap folyamán kiengedtük az intenzív osztályról. Ha nem alakul ki szövődmény, akkor lassan fel fog épülni, de korrekciók mindenképpen szükségesek lesznek – mondta el a Hír TV-nek a Honvédkórház orvosigazgatója, Bazsó Péter.

A gyanúsított nővérén a dunaújvárosi kórházban hajtottak végre életmentő műtétet. A 36 éves nő mély vágott és szúrt sebesüléseket szenvedett a hasán, lábán, hónalján és fején.

– Napról napra jobban van, szövődmény nem lépett fel, a mai napon segítséggel már lábra is tudott állni, úgy tűnik, testileg teljesen fel fog tudni épülni. Stresszes, nyomott pszichés lelki állapotban van, ami érthető is, természetesen pszichiáter foglalkozik vele – mondta Mészáros Lajos, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház főigazgatója.

H. Csanád Jutast a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Védője szerint nem bánta meg tettét.

A Hír TV Lapzárta című műsora hétfő este 21.30-tól a kulcsi mészárlással foglalkozik. A vendégek Csoma Áron, a Confessio felelős szerkesztője és Szikora József, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

A CPAC Hungary célja nem kisebb, minthogy megszervezzük az antiglobalista erők globális koalícióját - jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Konzervatív Politikai Akció Konferencia csütörtöki nyitónapján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!