2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Már nem tagja a DK-nak a videóhamisítási botrány egyik elkövetője

Kevesebb mint egy évig volt tagja a Demokratikus Koalíciónak a videóhamisítási botrány egyik elkövetője, Kőrös Gusztáv. A Gyurcsány-párt korábban azért vette fel a tagjai közé a solti cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjét, hogy népszerűsítse az ellenzéki pártot a romák körében.

Kőrös Gusztáv élettársa azt állítja, hónapok óta nem látta a férfit bejelentett lakcímén, pedig mindketten tagjai a solti cigány kisebbségi önkormányzatnak.

– Nem érdekelnek az ügyei.
– Amíg együtt éltek, addig a szocialista párthoz volt köze?
– Nézze! semmit nem nyilatkozom, az égvilágon semmit.
– Kampányolt mellettük?
– Nem tudom, nem is érdekel, kész, ennyi. Két közös témánk volt: a gyerekek meg az iskoláztatásuk, ennyi! Engem nem érdekel a politikai hovatartozása meg nemtartozása, ennyi!

A Hír Televízió viszont beszélt Kőrös Gusztávval, de a férfi csak a köszönésünket fogadta. Kőrös Gusztáv egy éve csatlakozott Demokratikus Koalíció solti szervezetéhez, az Index információi szerint a párt népszerűsítése volt a feladata a cigányok körében. A nyári árvízi védekezésben még a DK-sokkal együtt vett részt.


„Kőrös Gusztáv nem tagja a Demokratikus Koalíciónak.” A DK hétfőn délután már megtévedt párttagnak nevezte Kőröst, akit Gyurcsány Ferenc ki is rúgatott a pártjából. „Varju Lászlónak az volt a feladata ebben a helyzetben, hogy tegye tisztába Kőrös Gusztáv előtt, hogy nem maradhat a Demokratikus Koalíció tagja. Azt, hogy mi volt az ő szerepe ebben a videóban, azt nem tudjuk. Hiszen, ahogy ön is jelezte, a rendőrség erről még semmilyen információt nem adott, erre még a nyomozás nyilván kitér” – mondta Gréczi László, a DK szóvivője.

Az ellenzéki párt álláspontja szerint a választási csalás és az azzal történő manipuláció is megengedhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!