2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Már megint kettős mércét alkalmaz az EU?

A Jobbik szerint kettős mércével mér az Európai Unió, amikor kötelességszegési eljárást akar indítani a devizahitelek visszaszorítása miatt.

Napirend előtti felszólalásában Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő utalt arra, hogy több uniós országban feltételhez kötötték a devizahitelt, amit Brüsszel akkor üdvözölt. „Szembe kell szállni ezzel az Európai Unióval, el kell érni, hogy minden olyan csatlakozási szerződéses feltétel, amely károsan érinti Magyarországot, legyen újratárgyalva, és érje el Magyarország, hogy egy brüsszeli vagy akár New York-i vagy bármilyen tengely ne magyarázhasson ilyen szinten az életébe. Főleg akkor, ha egy hibás banki terméket, uzsorás módon, visszaélésekkel tarkítva szabadítanak a magyar piacra, a magyar lakosságra. Ettől nem védte meg senki a polgárokat.”

Válaszában Szatmáry Kristóf államtitkár elismerte, hogy Brüsszel valóban nyomást gyakorol a kabinetre a devizahitelek miatt. Hozzátette: az Orbán-kormány továbbra is elkötelezett abban, hogy segítsen az adósokon. „Valóban nem újszerű az Európai Unió részéről, hogy próbálja a magyar kormányt eltántorítani a devizában eladósodott honfitársaink megmentésétől, de én azt tudom megerősíteni az ön kérdésére, hogy a mostani kormány nem fog letérni arról az útról, amin elindult” – közölte a nemzetgazdasági államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!