2020. június 2.,
kedd, Kármen, Anita napja

Már biztos, hogy nem lesz közös ellenzéki polgármester-jelölt Ózdon

Hír TV

2019. július 16., kedd 18:22

Már biztos, hogy nem lesz össz-ellenzéki jelölt Ózdon. A Demokratikus Koalíció, a Momentum és a Párbeszéd is ellenzi Janiczak Dávid jelölését. Az MSZP szerint még nem is állítottak közös jelöltet, de ma már a Jobbik is ellent mondott saját magának, ugyanis a párt szerint megvalósul az összefogás a borsodi településen.

A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja még múlt héten büszkén hirdette, az összellenzéki összefogást Ózdon. A Borsod megyei településen a Jobbik jelenlegi polgármesterét Janiczak Dávidot támogatták az ellenzéki pártok. A Gyurcsány-párt akkor még teljes mellszélességgel a jobbikos jelölt mögött sorakozott fel.

Bár a regnáló jobbikos polgármesternek korábban több antiszemita botránya is volt. Janiczak Dávidról egyébként tavaly kerültek elő olyan hangfelvételek, melyekben minősíthetetlen hangnemben beszél a nőkről. Az egyik felvételen ráadásul nemi erőszakkal fenyegette meg beosztottját. De országos botrány lett abból is, hogy az ózdi polgármester korábban egy Hitler-hasonmással fotózkodott.

A DK később pont az antiszemita múltja miatt meggondolta magát és jelezték, hogy kiszállnak Janiczak mögül. A frakciószóvivő szerint nem támogatják a Jobbikos jelöltet, de nem is indítanak ellene senkit.

A DK-n kívül a Párbeszéd a polgármester intézkedéseit kifogásolta a Momentum pedig azt, hogy nem kért bocsánatot korai jobbikos korszakában tett megnyilvánulásaiért. Ezért ők is kihátráltak mögüle.

Janiczak Dávidot továbbra is támogatják? Én nem is ismerem ezt a fiatal fiút. Pedig a szomszéd városban lakom születésem óta. Azt sem tudom, hogy kicsoda azt sem tusom milyen érdemei vannak és milyen hátrányai vannak - mondta Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője. 

Korózs viszont azt elfelejtette, hogy Janiczak Dávid jelölését a szocialisták frakcióvezető-helyettese jelentette be Ózdon.

A Jobbik kedden már tudomást sem vett arról, hogy a Jobbikos jelölt mögött már szinte csak az MSZP maradt. Szerintük teljes az összefogás.

Egy nappal korábban viszont a Jobbik egy másik országgyűlési képviselője komolytalannak nevezte azokat az ellenzéki pártokat, akik eddig kiálltak az Ózdi Jobbikos mellett.

Janiczak Dávidot most a Jobbikon kívül az LMP, az MSZP, Márki-Zay Péter fémjelezte Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja.

Hír TV