2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

Már alig kell valakinek a fenyőfa + Videó

A legolcsóbb luc- 2 ezer, az ezüst- 3, míg a Normann-fenyő 9 ezer forintnál kezdődik az idei fenyőfavásáron. Ugyan a kereskedők azt mondják, az elmúlt öt évben nem emeltek árat, évről évre egyre kevesebb fa fogy karácsony előtt.

Az őstermelők szerint egyre többen vásárolnak otthonra műfenyőt, és igen nagy konkurenciát jelentenek a fatolvajok is. Az igazi rohamot a hét végére és a jövő hétre várják az árusok. Van olyan árus, aki 250-300 fát hozott magával, de az elmúlt 3-4 napban csak 15 fenyőn adott túl.

A helypénz 120 ezer forint, és a többnyire Zalából érkezett őstermelőknek a szállást is meg kell oldania. Sokan azt mondják, az első száz fa eladásából csak a kiadásaik térülnek meg. Ha a többi a nyakukon marad, nem kerestek semmit.

A termelők azt mondják, idén sok a fatolvaj is, akik az illegálisan kivágott, ellopott fenyőkkel jelennek meg a piacon. A rendőrök több megyében közösen járőröznek az erdészekkel és a polgárőrökkel, és fokozottan ellenőrzik a fenyőket szállító autókat. A járművezetőknek azt ajánlják, hogy a szállítás idejére tartsák maguknál a fenyőfa eredetét igazoló nyugtát, ezt ugyanis az ellenőrzés során kérhetik a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!