2021. augusztus 6.,
péntek, Berta, Bettina napja

Már a Mátraaljai Munkaadók Egyesületét is támadja Gyöngyös baloldali polgármestere

Hír TV

2021. február 20., szombat 19:20

A kormány után már a Mátraaljai Munkaadók Egyesületét is támadja Gyöngyös oltásbotrányba keveredett baloldali polgármestere. Hiesz György kormánypártisággal vádolta meg a szervezet vezetőjét, akik együttműködést és átláthatóságot szeretnének, ám a polgármester inkább politikai vitát vizionál.

A miniszterelnök karácsony előtt jelentette be, hogy a családokat és az őket foglalkoztató vállalkozásokat segíti a kormány a járványban és felére csökkenti a helyi iparűzési adót.

Gyöngyös baloldali polgármestere azonban azt várja a helyi vállalkozásoktól, hogy ne éljenek az egy százalékos iparűzési adó kedvezménnyel, hanem fizessenek nagyobb összeget, az adótöbblet egy részének sorsáról pedig rendelkezhet az adott vállalkozás .

A Mátraaljai Munkaadók Egyesülete azonban pont ezt nem szeretné. A tagoknak eljuttatott körlevelükben azt írták: a polgármester és a mögötte álló önkormányzat eddig a vállalkozások minden kezdeményezését elgáncsolta. Emlékeztetnek, sem az építményadó igazságossá tételét, sem a félórás ingyenes parkolást, sem az ipari parkot a várossal összekötő kerékpárutat nem valósította meg Hiesz György.

Hiesz György az önkormányzat által fenntartott televízióban reagált a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének levelére. A polgármester azt mondta, a tervek már megvannak a kerékpárútra, ám e kijelentését követően már az egyesületet támadta.

A Mátraaljai Munkaadók Egyesülete közleményében azt írta: remélik, hogy a közvetlen támogatással a felajánlott pénzek nem válnak politikai csatározások eszközévé és felelős kezekbe kerülnek.

Hír TV