2020. szeptember 18.,
péntek, Diána napja

Már a DK is közlekedés felülvizsgálatát várja Karácsony Gergelytől

MTI

2020. augusztus 29., szombat 19:04

Már a DK is a fővárosi közlekedés felülvizsgálatát várja Karácsony Gergelytől. Trippon Norbert, a párt budapesti elnöke szerint, a főpolgármester felelőssége, ha az iskolakezdéssel megnövekvő forgalom miatt dugók alakulnak ki a fővárosban. Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár pedig arra szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy szüntesse meg a sávlezárásokat és ne kísérletezzen a budapestiekkel.

A főpolgármester még tavasszal alakíttatott ki kerékpársávokat a többi között a Nagykörúton. Azóta rendszeres dugók alakulnak ki a legforgalmasabb városrészben.

A tarthatatlan forgalmi helyzet miatt már a DK is számonkéri Karácsony Gergelyt. Trippon Norbert, a párt budapesti elnöke azt várja Karácsony Gergelytől, hogy az iskolakezdéssel bekövetkező jóval erősebb forgalom miatt vizsgálja felül a budapesti közlekedés helyzetét.

Ezek a kapkodva kialakított sávlezárások az iskolakezdés napján és a tanév során közlekedési káoszt, óriási dugókat és óhatatlanul is baleseteket okoznak

– erről már Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár pedig a forgalomlassulást is okozó és gyakran balesetveszélyes kerékpársávok megszüntetését követeli Karácsony Gergelytől.

Kerestük Karácsony Gergelyt, hogy megtudjuk, milyen intézkedésekkel kívánja elkerülni a baleseteket és a közlekedési káoszt, azonban a főpolgármester nem vette fel telefonját.

HírTV