2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Honvéd retró 2. 03:00

Belföld

Magyarázkodnak Karácsonyék az adatkezelési botrányban

Azért posztolják büszkén az ellenőrzésről készült fotókat, mert meg akarják mutatni a választóknak, hogy dolgoznak - ezzel magyarázza Karácsony Gergely az elmúlt napokban nyilvánosságra került képeket, amelyek választási törvénytelenségekről tanúskodhatnak.

  • Magyarázkodnak Karácsonyék az adatkezelési botrányban

"Egy matematikai képlet alapján mennek és hogyha valaki megnézi, akkor meg tudja nézni, hogy ez egy valós adat lehet-e?"

-ezzel magyarázta Karácsony Gergely szerdán a Hír TV-nek azt az Origón megjelent fotót, amelyen az látszik, hogy az egyik párbeszédes aktivista az Erzsébetvárosban gyűjtött ajánlóívekről másolja az adatokat egy nagyobb asztaltársaság körében. Karácsony Gergely most is azt állítja: csak az aláírások és a személyi számok valódiságát ellenőrizték a kollégái.

Komolyat hibáztak Karácsony Gergelyék - a Fidesz-KDNP önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke szerint. Kósa Lajos úgy fogalmazott: több jogszabály is előírja, hogyan lehet törvényesen adatokat kezelni, Karácsonyék erre sem képesek.

"Előbb utóbb belejönnek. A 4., 5. választási kampány már egészen biztos balhé nélkül fog zajlani! Mi csak azt tanácsoljuk, hogy olvasgassanak és tájékozódjanak, hogy legalább ezt az egyszerű feladatot, hogy hogyan lehet az emberek aláírását elkérni ahhoz, hogy valaki jelölt legyen, hogy azt meg tudják csinálni normálisan."

Az adatkezelési botrányban érintett Józsefváros, Erzsébetváros és legújabban Üllő esetében is vizsgálatot folytat az Adatvédelmi Hatóság. Péterfalvi Attila azt mondta: az ajánlóívek lemásolása, átírása, fotózása törvénytelen.

"Szeretném nyomatékkal kijelenteni, hogy a sajtóban megjelent felvételek között van olyan felvétel, amely az Adatvédelmi Hatóság szempontjából releváns, hiszen már a felvétel alapján is megállapítható, hogy ilyen jellegű adatkezelés nem lehetséges, vagyis alaposan vélelmezhető és feltételezhető az, ebben az esetben a jogellenes adatkezelés megvalósult."

Péterfalvi Attila hozzátette: ha bebizonyosodik a törvénytelenség, elrendelhetik az adatok törlését, illetve bírságot is kiszabhatnak. A büntetőeljárást pedig a rendőrség feladata lefolytatni.

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!